ŪDENSTILPJU ATJAUNOŠANA PĀRROBEŽU SADARBĪBAS IETVAROS (DĪĶU ATJAUNOŠANA), Nr. LL-00049

Projekta īstenotājs

Kuldīgas novada pašvaldība

Projekta vadītājs

Liene Jūrmale, tālr. 26495051

Partneri

Vadošais partneris - Šilutes novada pašvaldības administrācija, partneris - Kuldīgas novada pašvaldība

Mērķi un uzdevumi

Projekta mērķis ir atjaunot ūdenstilpes Šilutes un Kuldīgas pilsētās, novēršot piesārņojumu, atjaunojot ekosistēmas un saglabājot bioloģisko daudzveidību.

Projekta īstenošanas laikā tiks iztīrīts Māras dīķis Kuldīgā, kas tiks piepildīts ar īpaši atlasītām ūdens augu un zivju sugām. Teritorijā ap Māras dīķi tiks izveidots pastaigu celiņš, izvietoti soliņi, atkritumu urnas un velosipēdu statīvi, kā arī ierīkota peldēšanas vieta ar ģērbtuvēm, līdz ar to Māras dīķis kļūs par aktīvu, dzīvotspējīgu atpūtas zonu, kas pieejama gan iedzīvotājiem, gan viesiem. Tiks izveidota arī pārrobežu uzraudzības sistēma, lai novērotu piemēroto metožu ietekmi uz vidi. Partneri dalīsies pieredzē, rīkojot tikšanās, pieredzes apmaiņas vizītes un starptautisku konferenci, kā arī izglītos sabiedrību par vides jautājumiem.

 

Finansējums
Projekta kopējais finansējums ir 719 720,00 EUR, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 575 776,00 EUR apmērā.
Projekts tiek īstenots ar Interreg VI-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2021.-2027. gadam atbalstu.
Projekta ieviešana

Projekta īstenošanas laiks: 01.02.2024.-31.01.2026.

30.04.2024. Šilutē, Lietuvā, notika projekta uzsākšanas sanāksme, kurā projekta partneri pārrunāja projekta ieviešanas gaitu, plānotās aktivitātes, kā arī apskatīja Šilutes dīķus, kuri projekta ietvaros tiks attīrīti.

0 %
Skip to content Skip to content