AktualitātesUzņēmējiemBūvvalde

Kuldīgas sirdī top Medicīnas centrs un doktorāts

“Kuldīgā top reģionālas nozīmes medicīnas centrs un doktorāts, kurš nodrošinās kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus pēc iespējas tuvāk mājām, gan kuldīdzniekiem, gan novadniekiem,” tā, tiekoties ar Kuldīgas novada domes priekšsēdētāju Inesi Astaševsku un vietnieku Arti Robertu, savus plānus iezīmē Ivars Eglītis, SIA “Medicīnas centrs” valdes priekšsēdētājs. Tikšanās laikā piedalījās arī SIA “Medicīnas centrs” pārvaldnieks Krists Dabra.

Kuldīgā, Smilšu ielā, aktīvi notiek būvdarbi, un jau šogad plānots nodot ekspluatācijā mūsdienīgu doktorātu. Tas būs trīs stāvos, ar nepilnu 800 m² platību, apvienojot vēsturisko ēku ar jaunbūvi. Tajā plānots izveidot ģimenes ārstu koppraksi, kurā zem viena jumta strādās seši ģimenes ārsti. Telpas būs mūsdienīgas, plašas un pieejamas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Doktorāts ir Kuldīgas medicīnas centra pirmā būvniecības daļa, tai sekos arī  otrā un trešā. Pašlaik jau notiek dokumentāciju sagatavošana un saskaņošana, tālākai būvniecībai. Darbus pie Medicīnas centra plānots pabeigt 2026.gadā.

Medicīnas centrs būs vieta, kur profesionāli speciālisti novadniekiem sniegs medicīnas pakalpojumus tepat, Kurzemes sirdī – Kuldīgā.