Vietējo un reģionālo pašvaldību virzība uz ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plānu izstrādi Nr. 101077109

Projekta īstenotājs

SIA Ekodoma

Bildes
Projekta vadītājs

Marita - Agata Zirne, marita-agate.zirne@kuldigasnovads.lv

Partneri

SIA Ekodoma Tukuma novada pašvaldība Saldus novada pašvaldība Cēsu novada pašvaldība Ropažu novada pašvaldība Augšdaugavas novada pašvaldība Bauskas novada pašvaldība Kuldīgas novada pašvaldība Rīga

Mērķi un uzdevumi

Projekta “Bringing Local and Regional municipalities towards owning their Sustainable Energy and Climate Action Plans (SECAPs) (Own Your SECAP) jeb “Vietējo un reģionālo pašvaldību virzība uz ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plānu izstrādi” mērķis ir iesaistīt 44 pašvaldības, lai izstrādātu vai modernizētu ilgtspējīgas enerģijas un klimata rīcības plānus (IEKRP/SECAP), izvirzot vērienīgus mērķus – klimata neitralitāti 2050. gadā, īpaši uzsverot pasākumus, kuriem ir dubulta (klimata pārmaiņu mazināšana un pielāgošanās) un trīskārša ietekme (klimata pārmaiņu mazināšana, pielāgošanās un enerģētiskā nabadzība).

OwnYourSECAP projekts sniedz nepieciešamo atbalstu un instrumentus pašvaldībām gan Latvijā, gan citviet Eiropā, kas ļauj tām sistemātiski plānot un ieviest pašvaldības enerģētikas un klimata plānos iekļautos pasākumus. Projekta laikā tiek veiktas gan apmācības, gan tiek nodrošināts darbs ar pašvaldības speciālistiem, kā arī tiek sniegts atbalsts energopārvaldības sistēmas izveidē un enerģētikas un klimata rīcības plānu izstrādē vai atjaunošanā.

Kuldīgas novada pašvaldība projektā ir iesaistīta kā replikācijas pašvaldība, kas pārņem labo praksi no citām pašvaldībām, kā arī OwnYourSECAP projekta ietvaros īstenos vismaz 3 dažādus pasākumus no savu pašvaldību enerģētikas un klimata rīcības plāna.

Par projekta jaunumiem, materiālus un citu noderīgu informāciju par energopārvaldību, energoplānošanu, energoefektivitāti, pielāgošanos klimata pārmaiņām un citiem sektoriem ir pieejama portālā www.plano.lv

Projekta ieviešana

01.09.2022 – 31.08.2025

Cita saistītā informācija
0 %
Skip to content Skip to content