SportsKurmāles pagasts

Peldētāji no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem

Jau astoto gadu Kurmāles pagasta Vilgāles ezerā norisinājās sacensības peldēšanā atklātos ūdeņos, kas pulcināja lielu dalībnieku skaitu no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem.

Kurmāles pagasta pārvalde, sadarbībā ar Kuldīgas novada sporta skolu, rīko, nu jau par tradīciju kļuvušās, peldēšanas sacensības atklātos ūdeņos dažādās disciplīnās un dažādām vecuma grupām. Sacensības ir izaicinājums ikvienam peldētājam, jo to, kāds būs rezultāts, nosaka ne vien fiziskā sagatavotība, bet arī tas, kādi ir laika apstākļi, cik stiprs un kāds vējš ir iegriezies, viļņu augstums un citi faktori.

Par sacensībām interesējas aizvien vairāk peldēšanas klubi no visas Latvijas, kā arī individuālie entuziasti, kas vēlas sevi pārbaudīt, peldot tieši atklātos ūdeņos.

Šogad kopumā bija pieteikušies 79 peldēt gribētāji no Bauskas, Kuldīgas, Liepājas, Rīgas, Saldus, Tukuma un Ventspils pilsētām un Ādažu, Mārupes, Siguldas un Stopiņu novadiem,  kuri sacentās sekojošās disciplīnās:

  • 80 m  peldējums
  • 400 m peldējums
  • 800 m peldējums
  • 2400 m peldējums

Visvairāk peldētāji bija pieteikušies tautas klases 80 m distancei, kur no 30 peldētājiem, 7 bija bērni, kas jaunāki par 11 gadiem un 13 dalībnieki vecumā līdz 15 gadiem.

Tautas klasē 400 m distancē piedalījās 12 dalībnieki, kur pārsteidzoši labi nopeldēja Dace Elizabete Āva no Ādažiem, kurai bija vajadzīga vecāku atļauja startēt 400 m distancē, kas nav paredzēta dalībniekiem jaunākiem par 14 gadiem.

Sporta klasē, lai dotos 2,4 km peldējumā apkārt salai, devās 20 dalībnieki dažādās vecuma grupās. Viens dalībnieks izstājās, bet pārējie 19 veiksmīgi sasniedza finišu.

Visbeidzot, izaicinājuma distancē – 800 m, devās 11 peldētāji un visi veiksmīgi arī finišēja. Distance bija izaicinoša, jo pastiprinājās gan vēja brāzmas, gan lietus.

Paldies visiem, kas atbalstīja un piedalījās sacensību organizēšanā! Paldies ikgadējai atbalsta komandai – biedrībai “Sporta centrs Ezerzeme” un SIA LatswimShop , kā arī par sarūpētajām speciālbalvām Liepājas veloaktīvistu un ziemas peldētāju klubam “VeloRonis”.

Paldies Raitam Valteram par entuziasmu un tehnisku palīdzību, lai sacensības varētu norisināties, ievērojot visus drošības nosacījumus!

Rezultāti:

Peldam Vilgālē 2023 SPORTA KLASE

Peldam Vilgālē 2023 IZAICINĀJUMA DISTANCE

Peldam Vilgālē 2023 TAUTAS KLASE