AktualitātesJaunumiKultūraSvarīgi

Festivāla “Porta” programmu papildina folkgrupa no Kanādas

Ceturtdien, 27. jūlijā, Pils pagalmā Kuldīgā,  notiks pasaules mūzikas festivāls “Porta”, kuru ieskandinās folkgrupa no Kanādas “Le Diable à Cinq”, savukārt koncerta turpinājumā ar jaudu dalīsies elektrofolka apvienība “Okra Playground” no Somijas

Aicinām iepazīties ar festivāla māksliniekiem:

Le Diable à Cinq/ Kanāda

“Le Diable à Cinq” veido pieci multiinstrumentālisti no Riponas Kvebekas rietumos. Trīs no grupas dalībniekiem ir brāļi, viens – brālēns un viens labs draugs. Mākslinieku vēlme ar savas mūzikas palīdzību ir atdzīvināt tradicionālās mūzikas saviesīgos svētku vakarus, kuros paši uzauguši.

Līdz šim grupa ir izdevusi divus albumus. Viņu otrais albums “Debout!” (2019), tika nominēts JUNO, GAMIQ un Kanādas Folk mūzikas balvām, kā arī ieguva balvu “Ma première nomination à l’ADISQ” (“Mana pirmā nominācija” ADISQ balvu pasniegšanas ceremonijā). Viņu jaunākais albums “Tempête” (2023) skaidri iezīmē viņu svinīgo, dinamisko skanējumu un ietver oriģināldziesmas, kuras sarakstījuši un komponējuši visi grupas dalībnieki kopā un tajā ir apvienotas viņu tradicionālās saknes ar skanīgām mūsdienu ietekmēm.

Okra Playground / Somija

Okra Playground mūzika ir somu folka, elektro un poproka apvienojums, kur senie instrumenti kantele un loka lira apvienoti ar mūsdienīgiem instrumentiem un skaņu ainavām. Trīs varenas sieviešu balsis, mūsdienu dziesmu teksti, hipnotiski ritmi un mistiska enerģija rada enerģisku un nerimstoši elektrizējošu skaņu.