AktualitātesJaunumiVeselība

Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļai nepārtraukts darbs 30 gadu garumā

Šī gada jūlijā paliek 30 gadi, kopš Kuldīgas slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļa nodrošinājusi nepārtrauktu darbu un iespēju bērniņus sagaidīt Kuldīgā.

Dzemdību nodaļa ģimenēm ir īpaša vieta, kur piedzīvot vienu no skaistākajiem mirkļiem – atmiņā paliekoša ir vieta, vecmāte, mediķi, viss personāls, kurš bērniņam ir palīdzējis piedzimt. Katrai sievietei šis stāsts un notikums šķiet īpašs.

Šodien nodaļas personālu sveica Kuldīgas slimnīcas valdes priekšsēdis Andris Aniņš, galvenais ārsts Edgars Siliņš un Kuldīgas novada pašvaldības vadītāja Inese Astaševska.

“Man ir īpašs gods šodien būt kopā ar jums, un vēl jo lielāks prieks ir tādēļ, ka varu teikt paldies jums par saviem bērniem. Esmu izjutusi atbildību, rūpes un mīlestību no jūsu puses. Jūs esat tie, kas ir klātesoši brīdī, kad notiek brīnums – piedzimst bērniņš. Jūs savā ziņā esat kā eņģeli, jo esat pirmie, kas mazuli ierauga un parāda šo pasauli. Esmu pārliecināta, ka Kuldīgas slimnīca un Dzemdību nodaļa ir vislabākā un to apliecina arī fakts, ka arvien vairāk ģimeņu izvēlas savu mazulīti  sagaidīt tieši šeit. Esam par laimīgiem kuldīdzniekiem, laimīgām ģimenēm un laimīgiem Latvijas bērniņiem”, sacīja I.Astaševska.

Savukārt, A. Aniņš teica: “Ir pienākusi viena no kārtējām jubilejām un neskatoties uz rūpēm, kas mums ikdienā ir daudz, īpaši mirkļi ir jāatzīmē. Dzemdību nodaļa man pašam, jums un visām ģimenēm ir īpaša vieta – šeit aizsākas mirklis, kad ģimenē viss mainās. Šajās nodaļās var strādāt tikai īpaši cilvēki, kuri spēj būt klāt jaunajām māmiņām un ģimenēm. Gribu novēlēt, lai katra bērniņa nākšana pasaulē jums būtu īpaša un atmiņā paliekoša, tā pat, kā jebkurai jaunajai māmiņai.”

Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļa vēsturiski ir piedzīvojusi vairākus posmus, kad tā dažādu apsvērumu dēļ ir tikusi uz laiku slēgta. Tad grūtniecēm ceļš bija jāmēro uz kaimiņu pilsētām.

Nodaļas nepārtrauktā darba 30 gadus ilgais laika posms ir nozīmīga arī pašam personālam. Nodaļā strādā gan ārstes, gan vecmātes, gan zīdaiņu māsas, gan māsas palīgi. Kādai pirms 30 gadiem bija pirmā darba diena, bet kāda cita ar savu pieredzi varēja māmiņām būt līdzās atkal tepat Kuldīgā.

Kuldīgas novada pašvaldības atzinības rakstus saņēma 11 mediķi – ārsti, māsas, māsas palīgi, kuri Kuldīgas slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļā ir strādājuši vairāk kā 40, 30 un 20 gadus, kā arī devuši ieguldījumu nodaļas darbības nodrošināšanā, attīstībā un slimnīcas vārda popularizēšanā.

Savukārt Kuldīgas slimnīcas pateicības rakstus saņēma personāls, kurš ir strādājis vairāk kā desmit un piecpadsmit gadus.

Uz jubilejas reizi tika aicināti arī bijušie kolēģi, kuri 30 gadu laikā Kuldīgas slimnīcas Dzemdību un ginekoloģijas nodaļai ir veltījuši kādu daļu no savas dzīves un karjeras. Viena no tām ir vecmāte Nadežda Gologuzova, kuru daudzi kuldīdznieki zina kā vecmāti Nadju.

Jo Kuldīga ir pati labākā vieta, kur piedzimt!