Aktualitātes

Kuldīgā viesojas Itālijas vēstnieks

Trešdien, 19. jūlijā,  Kuldīgā vizītē ieradās Itālijas vēstnieks Latvijā Alessandro Monti, lai tiktos ar novada domes vadību – priekšsēdētāju Inesi Astaševsku un vietnieku Arti Robertu, kā arī Kuldīgas novada būvvaldes vadītāju Janu Jākobsoni.  Tika pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar pilsētas paveikto ceļā uz UNESCO un gaidāmo komitejas balsojumu septembrī, kā arī uzņēmējdarbību novadā un nākotnes sadarbības iespējām.

Tikšanās laikā Itālijas vēstnieks tika iepazīstināts ar aktualitātēm Kuldīgas novadā, sociālekonomisko situāciju, tūrisma jomu, uzņēmējdarbības aktualitātēm, kā arī attīstības projektiem.

Vēstnieks atzina, ka pirmie iespaidi par Kuldīgu ir ļoti labi – pilsētai ir daudz kopīga ar Itāliju un sadarbība pušu starpā ir jāstiprina. Vēstnieku īpaši ieinteresēja Kuldīgas ceļš uz iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā – pilsētas pārvaldības plāns un iedzīvotāju aktīvā līdzdalība vēsturisko vērtību saglabāšanā: “Pilsētu veido cilvēki, tās iedzīvotāji. Šī Kuldīgas pieeja ir ļoti vērtīga un ilgtspējīga. Turot godā tradīcijas un novērtējot vēsturiskās vērtības, varam veidot spēcīgu, kultūras tradīcijas bāzētu Eiropas nākotni. Jo katras valsts autentiskie dārgumi, ir neiztrūkstoša vērtība.  Lielajās pilsētās to ir ļoti viegli pazaudēt, taču jums ir izdevies veidot tiltu starp vēsturi un aktīvu, dzīvu vecpilsētu, tās kultūras vērtībām un cilvēkiem.” Sacīja Alessandro Monti.

Tāpat vēstnieks novērtēja pašvaldības iniciatīvu mērķtiecīgi veicināt vecpilsētas atjaunošanu un restaurāciju – gan ar atbalsta projektiem, gan nodrošinot praktiskas apmācības iedzīvotājiem. Vēstnieks uzskata, ka tā ir pieredze, no kuras mācīties citām valstīm.

Vizītes ietvaros vēstniekam paredzēta ekskursija pa Kuldīgu un viesošanās Kuldīgas restaurācijas centrā, Adatu fabrikā un Kuldīgas Digitālo inovāciju centrā, kā arī tikšanās ar Kaļķu ielas kvartāla uzņēmējiem – SIA “Klavins Piano,” alus darītavu “Duna” un kafijas grauzdētavu “Curonia Coffee Roasters.”