Kultūra

Saka paldies Dziesmu un deju svētku kolektīvu vadītājiem

Ceturtdien, 13. jūlijā, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska un Kultūras nodaļas vadītāja Dace Reinkopa pulcināja Kuldīgas novada amatiermākslas kolektīvu vadītājus, lai pateiktos par spilgtajām emocijām, kopā būšanu un neizmērojamo atbalstu dejotājiem, dziedātājiem, folkloras kopu, ansambļu, kapelu,  lietišķās mākslas un amatierteātru dalībniekiem Dziesmu un deju svētku laikā.

“Kopīgs lepnums pamostas krūtīs, kad “Saule, Pērkons, Daugava” tūkstoši kopā dzied”- šie vārdi lieliski raksturo emocijas un visu piedzīvoto. Ne tikai Dziesmu un deju svētkos, bet arī apjomīgo darbu, kas ieguldīts vairāku gadu garumā, lai mums būtu iespēja baudīt šos svētkus. Gribu teikt lielu paldies ikvienam no jums, katram dalībniekam  – 651 novadniekam no 37 kolektīviem,  kas padarīja šos svētkus īpašus. Paldies, ka bijāt un esat  spēcīgs plecs katram no tiem – ar padomu, praktisku palīdzību vai līdzās būšanu.  Liels paldies Kultūras nodaļai – par atbalstu šo desmit dienu garumā un arī ikdienā.” kolektīvu vadītājiem pasniedzot grāmatu ”Visas manas dižas drānas” teica Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska.

 Kolēģiem sirsnīgus paldies vārdus veltīja arī Kuldīgas novada pašvaldības Kultūras nodaļas vadītāja Dace Reinkopa: “Svētku nedēļa sev nesa līdzi milzu emocijas, pacēlumu un saspringumu. Prieks un gandarījums, ko esam guvuši šajos svētkos dod impulsu darbu turpināt uz priekšu un sākt ceļu pretim nākamajiem svētkiem.  Paldies ikvienam, dalībniekam, šoferiem, paldies palīgiem, kas palīdzēja kolektīvu vadītājiem. Paldies pašvaldībai, kura rūpējās par novadnieku labsajūtu visu svētku laikā – baudījām gardas maltītes un mājīgu atmosfēru Rīgas Hanzas vidusskolā.”

No Kuldīgas novada Dziesmu un deju svētkos piedalījās:

Kori: Kuldīgas kultūras centra kamerkoris “Rāte”, jauktais koris “Ventava”, jauniešu koris “Lai top”, sieviešu koris “Gaisma”, Skrundas kultūras nama sieviešu koris “Sonante” un senioru koris “Skrunda”.

Deju kolektīvi: TDA”Venta”, VPDK “Suiti” (Alsunga), VPDK “Bandava” D grupa, VPDK “Bandava” E grupa, VPDK “Snēpele”, VPDK “Dimdari” (Vārme), VPDK “Meždzirnas” (Kabile), VPDK “Mudurs” (Ēdole), VPDK Sābri (Pelči), SDK “Kuldīdznieks”, Rendas seniori, Senioru DK “Kamēr vari” (Kabile), Senioru DK “Virši” (Skrunda).

Lietišķā māksla: “Ķocis”, “Varavīksne”, “Andava” (Padure), “Vēveri” (Snēpele), Alsungas audējas “Kangas”, “Čaupe” (Kuldīga).

Folkloras kopas: etnogrāfiskie ansambļi “Suitu sievas” un “Gudenieku suiti”, folkloras kolektīvi “Suitu vīri”, “Basu suiti”, Rudbāržu “Kamenīte”, “Ēdoles ķists”.

Kapelas: “Suitu dūdenieki”, “Alšvangas spēlmaņi”, “Kā ir, tā ir” (Snēpele)

Vokālie ansambļi: “Karameles”, “Triumfs” un “Trifeles”,

Teātris: Vārmes amatierteātris “ES un tu”.