AktualitātesSvarīgi

Gatavojas festivālam Kuldīgas vasaras vitrāžas: noderīga informācija apmeklētājiem

No 20. līdz 23. jūlijam Kuldīgā notiks festivāls “Kuldīgas vasaras vitrāžas,” kas priecēs ar aizraujošu programmu, koncertiem un mākslinieku performancēm. Gatavojoties festivālam, esam apkopojuši noderīgu informāciju apmeklētājiem.

Tirgošanās – 1905. gada parkā un Semināra parkā

Neiztrūkstoša svētku sastāvdaļa ir tirgotāji, kuri kā ierasts Kuldīgā pulcējas kuplā skaitā. Arī šogad dalībai “Vasaras vitrāžas” tirdziņā pieteicies 151 tirgotājs un 18 no tiem ir vietējie Kuldīgas novada mājražotāji, amatnieki. Tāpat tirgotāju vidū būs viesi no kaimiņvalstīm un citām  Latvijas pilsētām. Dace Grehova, SIA “Kuldīgas komunālie pakalpojumi” ielu tirdzniecības organizatore pastāstīja: “Kaimiņzemes amatnieki ļoti iecienījuši mūsu pilsētas svētkus un katru gadu labprāt tajos arī piedalās. Starp tirgotājiem ir arī sava veida patrioti, kuri pie mums tirgoties brauc vienmēr un nepalaiž garām nevienu tirdziņu.”

Lai svētkus baudītu pilnu krūti, mierīgi izstaigājot pilsētu un nedrūzmējoties Liepājas ielā kā citus gadus, šajos svētkos tirdziņi norisināsies daudz mierīgākā, zaļākā zonā – 1905. gada parkā un Semināra parkā. Tas gan tirgošanos, gan uzturēšanos radīs patīkamāku ne tikai tirgotājiem, bet arī apmeklētājiem.

Svētku tirgus šogad norisināsies trīs dienas – no 21. līdz 23. jūlijam.

  • 21.07.2023. – tirdzniecība no 12.00 līdz 19.00,
  • 22.07.2023. – tirdzniecība no 10.00 līdz 21.00,
  • 23.07.2023. – tirdzniecība no 10.00 līdz 18.00.

Tirgū būs iespējams iepriecināt sevi ar saldumiem un dažādiem našķiem, maizi un konditorejas izstrādājumiem, gaļu un zivīm, cietiem, mīkstiem un dažādās garšvielās izstādinātiem sieriem. Šajā gadā parādījušies arī vegānu un veģetāriešu produkcijas tirgotāji. Tirdziņu plaši pārstāvēs arī tirgotāji ar amatniecības precēm, koka, lina, rotu un citiem izstrādājumiem. Svētku laikā Liepājas ielā divās vietās būs iespēja baudīt arī siltu maltīti.

“Novērots, ka tirgotāji ļoti rūpējas un uzklausa savu pircēju vēlmes. Pieprasītākie pircēju produkti nemitīgi tiek uzlaboti, veidots kas jauns, iepakots citādāk un interesantāk, lai pircējam vienmēr būtu prieks atgriezties,” papildina D. Grehova.

Papildu autostāvvietas

Rūpējoties par kuldīdznieku un pilsētas viesu ērtībām, uz svētku laiku tiks izveidotas papildu autostāvvietas. Tāpat pilsētā izvietotas vairāk nekā 20 pārvietojamās labierīcības – lielākā daļa no tām tiks novietotas vietās, kur paredzama lielākā cilvēku plūsma, piemēram, Pilsētas dārzā, estrādē, pie Māras dīķa, Semināra parkā.

Aicinām ar aktuālo informāciju par stāvvietām iepazīties interaktīvajā kartē:

>>> Kuldīgas auto stāvlaukumi un labierīcības

Pašvaldības policija strādās pastiprinātā režīmā

Festivālā “Kuldīgas vasaras vitrāžas” sabiedrisko kārtību nodrošinās Kuldīgas novada pašvaldības policija,  Valsts policija un Zemessardze.

Kuldīgas novada pašvaldības policijā skaidro, ka inspektori pilsētas svētkos strādās pastiprinātā režīmā. Lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību pasākumos, papildus pašvaldības policijas darbiniekiem palīdzēs arī zemessargi.

Pašvaldības policija atgādina vecākiem rūpīgi sekot līdzi savām atvasēm, lai tās nepazūd un pūlī nenoklīst. Tāpat kārtības sargi stingri kontrolēs, vai iedzīvotāji un svētku viesi nelieto alkoholu sabiedriskās vietās.

Svētku laikā pašvaldības policija aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus, novietojot transportlīdzekļus tam speciāli paredzētājās stāvvietās. Pašvaldības policijas mērķis nav sodīt autovadītājus, bet izņēmumu gadījumos, ja automašīna traucēs citiem satiksmes dalībniekiem (gājējiem, iebraucot vai izbraucot no pagalmiem,  vai krustojumos u.c.) tiks piemērots sods. Īpaša uzmanība tiks pievērsta invalīdu stāvvietās novietotām automašīnām, lai stāvvietas būtu pieejamas personām ar īpašām vajadzībām.

Kuldīgas novada pašvaldības policijas darbinieki svētkos uzraudzīs, vai nepilngadīgas personas nav alkohola un narkotisko vietu reibumā, kā arī pēc plkst. 23.00 neatrodas svētkos bez vecāku uzraudzības.

Pašvaldības policijas darbinieki ir gatavi reaģēt uz jebkādiem starpgadījumiem, tādēļ Kuldīgas novada iedzīvotāji un viesi ir aicināti ziņot policijas patruļai, zvanot pa tālruni 28881288, vai arī rakstot/sūtot ziņu “WhatsApp” aplikācijā.

Festivālam pošas arī Kuldīgas novada muzejs

Kuldīgas novada muzejs festivāla  “Vasaras vitrāžas” laikā aicina apmeklēt vēsturisko Bangertu villu, kurā būs apskatāmas dažādas izstādes un tiks atvērtas durvis uz skaistāko skatu pilsētā.

Svētku laikā Bangertu villas viesi varēs baudīt nesteidzīgu atpūtu uz ēkas balkona, no kura paveras burvīgs skats uz Ventas rumbu. Tāpat būs iespēja iemūžināt skaistus mirkļus izstādes “Tumšā nakte baltā tīmeklī” romantiskajā foto stūrītī un piedalīties vasaras radošajās darbnīcās.

Bangertu villā varēs apskatīt Kuldīgas novada muzeja krājuma fotogrāfiju izstādi “Dziesma. Deja. Svētki”, Martas Safonovas gleznu izstādi “Mirklis dabā” un makramē veidotājas Baibas Karoles un melnās keramikas meistares Madaras Atiķes darbu izstādi “Tumšā nakte baltā tīmeklī”. Apmeklētājiem būs pieejama arī ekspozīcija “Turīga kuldīdznieka dzīvoklis 20. gs. sākumā” un vēstures ekspozīcija “Kuldīga pirms mums”.

Atvērto balkonu dienas

  • 21.07. no 11.00 līdz 17.00
  • 22.07. no 12.00 līdz 16.00

Radošās nodarbības

  • 21.07. no 10.00 līdz 17.00

Ieeja muzeja izstāžu un ekspozīciju ēkā ir bez maksas.

Kuldīgas novada tūrisma attīstības centra darba laiks “Kuldīgas vasaras vitrāžas” laikā:

  • Piektdien, 21.07., no plkst. 9.00 līdz 19.00
  • Sestdien, 22.07., no plkst. 10.00 līdz 19.00
  • Pārējās dienās ierastais darba laiks, t.i.: no pirmdienas līdz ceturtdienai no plkst. 9.00 līdz 17.00, svētdien no plkst. 10.00 līdz 15.00

Piedāvājumā: velosipēdu noma (katru dienu), Alekšupītes ekspedīcija ‘’PA straumi – PRET straumi’’ (svētdien, 23.07.) plkst. 14.00 un 18.00.

Adatu torņa darba laiks: 

  • Piektdien, 21.07., un sestdien, 22.07, no plkst. 11:00 līdz 19:00
  • Pārējās dienās ierastais darba laiks, t.i.: trešdien un ceturtdien no plkst. 11:00 līdz 17:00, svētdien no plkst. 11:00 līdz 15:00