AktualitātesPagasti

Turpina sakārtot novada lauku ceļus

Turpinot darbu pie lauku ceļu infrastruktūras uzlabošanas, Kuldīgas novada dome lēmusi ņemt aizņēmumu Valsts kasē investīciju projektu “Kuldīgas novada pagastu autoceļu 4.kārtas atjaunošana un pārbūve” īstenošanai, kas ļaus sākotnēji 11 pagastos – Laidos, Pelčos, Gudeniekos, Turlavā, Rumbā, Alsungā, Rendā, Kabilē, Padurē,  Snēpelē, Rudbāržos – zemes ceļus pārklāt ar dubultās virsmas vai grants segumu. Investīciju projektu turpinot, tiks labiekārtoti ceļi arī pārējos pagastos.

“Lauku ceļu tīkls Kuldīgas novadā ir iespaidīgs – vairāk nekā 1000 kilometru garumā –  tāpēc to tehniskai stāvoklis pašvaldības dienas kārtībā, kā  arī  sarunās ar iedzīvotājiem, vienmēr ir aktuāls temats. Pašvaldība ceļu uzturēšanai un remontiem finansējumu piešķir no autoceļu fonda, taču lai veiktu remontdarbus visiem ceļiem, naudas nepietiek. Izanalizējot autoceļu tehnisko stāvokli, esam izstrādājuši pašvaldības autoceļu atjaunošanas un pārvaldības metodiku, paredzot tajā ne tikai prioritāri labiekārtojamos ceļus ciemu centros vai pagastu savienojošos autoceļus, bet arī investīciju piesaistes iespējas. Pēdējo četru gadu laikā ir izdevies atjaunot aptuveni 10% jeb jau teju 100 kilometrus lauku ceļu.” Saka Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Artis Roberts.

Lai īstenotu investīciju projektu “Kuldīgas novada pagastu autoceļu 4.kārtas atjaunošana un pārbūve,” nepieciešams 698 432,61 EUR, līdzfinansējumu nodrošinot no Kuldīgas novada pašvaldības autoceļu fonda ne mazāku kā 15% 104 764,90 EUR un ņemot Valsts kasē aizņēmumu 85% izmaksām  593 667,71 EUR.