AktualitātesUzņēmējiem

Meklē iespējas Kuldīgas novada tūrisma konkurētspējas stiprināšanai

Kā tūrisma nesezonu pārvērst iespējā un stiprināt konkurētspēju – par to Kuldīgas novada uzņēmēji kopā ar pašvaldības vadību sprieda pirmajā no diskusiju cikla sanākšanām, kuru organizēja Kuldīgas novada Tūrisma attīstības centrs. Šādas tikšanās plānotas arī turpmāk, ik reizi par sarunas tēmu izvirzot kādu citu aktualitāti.

Sadarbība, vienots redzējums un rīcība – tādus atslēgas vārdus uzņēmēji izvirzīja par prioritāti. Tai pat laikā kopīgiem spēkiem meklējot idejas, kā Kuldīgas novadam piesaistīt tūristus ziemas un rudens periodā, kad nozare piedzīvo pieprasījuma lejupslīdi.

Izmantojot dažādas radošas tehnikas, meistarklasē uzņēmēji veidoja improvizētu Kuldīgas novada “dārguma lādi,” kurā lika novada tūrisma “magnētus” un meklēja interesantus veidus, kā par tiem stāstīt, runāt un rādīt, uzrunājot arvien jaunu auditoriju.

Diskusijas laikā radās ideja par Ziemassvētku tradīciju spēcināšanu – izveidojot, piemēram, svētku maršrutu novada mērogā vai radot jaunu kultūrvietu Kuldīgas slidotavā Egļu ielā. Tāpat tika izteikta doma par romantiskā rudens izbaudīšanas iespējām Kuldīgas novadā no daudzajiem skatu torņiem, kas pieejami, vai ielu muzikantu festivālu, kurš pulcētu viesus no visas Latvijas. Uzņēmēji sprieda par Kuldīgas unikālo dabas objektu vēl aktīvāku izmantošanu nesezonas laikā – piemēram, rīkojot lāsteku spēles rumbā vai ziemas festivālu novadā.

Sanākušie bija vienisprātis, ka ir jāmeklē jauni risinājumi un iespējas, kā uzrunāt tūristus, kuri kļūst arvien prasīgāki. Ir jādomā ārpus ierastā, jāstiprina novada unikālais stāsts un ar radošām kampaņām vietējā un starptautiskā mērogā tas jāaiznes līdz mērķauditorijai.