Aktualitātes

Līdz ūdens kvalitātes analīžu atkārtotai saņemšanai neiesaka peldēties Mārtiņsalā

Foto: Ričards Sotaks

Ņemot vērā veiktās analīzes, Veselības inspekcija (VI) pagaidām neiesaka peldēties peldvietā Mārtiņsala Kuldīgā. Ūdens kvalitātes rādītāji pasliktinājušies, tāpēc līdz atkārtotai analīžu saņemšanai – 6. jūlijā – iedzīvotāji aicināti atpūtai izvēlēties citas peldvietas.

Saskaņā ar VI sniegto informāciju, Mārtiņsalas peldvietā tiks izvietota informatīvā zīme – ieteikums nepeldēties – līdz brīdim, kamēr tiks sniegti atkārtoti peldūdens analīžu rezultāti un saņemtas VI rekomendācijas turpmākai darbībai.

Ūdens kvalitāti epizodiski var ietekmēt piesārņojuma ienese no apkārtējās teritorijas, tāpēc pašvaldība Ventas upē arī turpmāk pastiprināti kontrolēs decentralizētās kanalizācijas sistēmas un to reģistrāciju. Tāpat jau jūlija sākumā tiks organizēti peldvietas tīrīšanas darbi, kā arī papildus peldūdens paraugu ņemšanu un mikrobiloģisko analīžu veikšanu.

Rūpes par vidi ir kopdarbs – aicinām Kuldīgas novada iedzīvotājus un pilsētas viesus kopīgiem spēkiem rūpēties par ūdens kvalitāti Mārtiņsalā – ievērot higiēnas prasības peldvietā, nepieļaut neattīrīta ūdens noplūdes, kā arī tās tuvumā nevest dzīvniekus.