Veselība

Līgo svētki Kuldīgas slimnīcā paiet intensīvā darbā

Līgo svētki Kuldīgas slimnīcas NMP un pacientu uzņemšanas nodaļā pagājuši, intensīvi sniedzot palīdzību cilvēkiem ar dažādām akūtām saslimšanām, traumām, brūcēm, alerģiskām reakcijām, kā arī psihoaktīvo vielu pārdozēšanas sekām.  Starp nodaļā nonākušajiem ir arī nepilngadīgie. Viņu vidu arī bērni ar traumām,  lēkājot pa batutu, bet kāds bērns guvis roku un kāju apdegumus, iekrītot ugunskura oglēs. Tikmēr Dzemdību nodaļā piedzimuši četri puisīši.

23. jūnijā Kuldīgas slimnīcas NMP un pacientu uzņemšanas nodaļā medicīniskā palīdzība sniegta 42 personām. Pārsvarā pacientu vērsušies ar traumām – spieķa kaula, atslēgas kaula, pēdas lūzumi. Kāds traktora sakabē saspiedis plaukstu, bet vairākiem šūtas plēstas brūces, t.sk., plēstas brūces, kas gūtas, lecot ūdenī, kā arī neuzmanīgi apejoties ar cirvi. Bijušas arī sistas traumas, kas gūtas sadzīves strīdu laikā. Reanimācijas un anestezioloģijas nodaļā ievietota kāda jauniete, kura atrasta bez samaņas. Vairāki pacienti ar saslimšanām stacionēti iekšķīgo slimību nodaļā. Kāds kungs trāpījis sev acī ar alus korķi. Palīdzība – gan pie traumās, gan akūtām saslimšanām – sniegta divpadsmit bērniem.

Jāņu dienā pēc medicīniskās palīdzības vērsušies 64 pacienti, no kuriem lielākā daļa ieģipsēti. Palīdzība sniegta arī kautiņos cietušajiem un pēc negadījuma ar kvadraciklu. Ārsts bijis vajadzīgs arī pieciem bērniem.

”Gribu pateikt paldies par operatīvo un laipno palīdzības sniegšanu manai mazmeitiņai. Kārtējo reizi pārliecinājos, ka Kuldīgas slimnīcā ir ļoti laipna apkalpošana. Bērnu nodaļas māsiņām un dakterītei liels paldies un veiksmi turpmākajos labajos darbiņos!” atsauksmē raksta kāda vecmāmiņa, kura, uztraucoties par mazbērna atūdeņošanos vēdera vīrusa dēļ, uz Kuldīgas slimnīcu bija devusies no Rojas.

Svētdien 25. jūnijā pēc palīdzības vērsušās 55 personas. Smagas traumas guvuši arī bērni – viens, lēkājot pa batutu, salauzis apakšstilbu, viens iekritis ugunskura oglēs, gūstot roku un kāju apdegumus.

Kopā Līgo brīvdienās Kuldīgas slimnīcā medicīniskā palīdzības sniegta 161 cilvēkam, no kuriem stacionārs bija nepieciešams 33 personām, t.sk., četriem bērniem.

Tikmēr Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļā piedzimuši četri puisīši. Līgo dienā – Reinis, Jāņu dienā – Krišjānis un Olivers, bet tieši pēc svētkiem – Tomass.

Paldies visiem Kuldīgas slimnīcas mediķiem, kuriem Līgo svētki pagāja intensīvā darbā, jo bez Kuldīgas slimnīcas Kurzemes sirds pukstēt nespēj.