AktualitātesIzglītība

Saka paldies Brigitai Freijai par ilggadēju darbu izglītībā

Otrdien, 20. jūnijā, Kalna pagalmu Kuldīgā piepildīja dziesmas, dejas un sirsnīgi paldies vārdi – kolēģi un Kuldīgas novada domes vadība bija pulcējušies, lai sveiktu ilggadējo Kuldīgas Centra vidusskolas direktori Brigitu Freiju pēdējā darba dienā.

Brigita ap sevi pulcējusi saliedētu un spēcīgu kolektīvu, kurš bija sarūpējis īpašu pārsteigumu gaviļnieci aizkustinot līdz asarām. Brigitu uz svinīgo pasākumu Kalna pagalmā tika atvesta motociklā ar blakusvāģi, kur viņu, dziesmām skanot, sagaidīja visi kolēģi. Direktori pārsteidza arī asprātīgs humora šovs kolēģu izpildījumā, kas caur jokiem iepazīstināja ar nozīmīgiem mirkļiem Brigitas dzīvē.

Paldies vārdus Brigitai Freijai veltīja Kuldīgas novada domes vadība – gan pasniedzot Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa pateicības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu izglītības jomas attīstībā un izglītības kvalitātes nodrošināšanu Kuldīgas novadā, gan veltot pateicības vārdus: ”Pāršķirto nākamo lapaspusi un ejot nākamajā nodaļā, gribam tev dot līdzi Valda Līcīša gleznu, kur attēlota Venta. Lai tad, kad ir slikti laika apstākļi un nevari aiziet līdz Ventai, tu vari smelties spēku no gleznainās ainavas. Vēlamies teikt lielu paldies par ieguldījumu ne tikai skolas, bet visa novada labā. Lai viss piepildās un izdodas atpūsties – paldies, ka esi!” teica domes priekšsēdētāja Inese Astaševska.

Sirdssiltus vārdus sacīja arī kolēģi: “Meties jaunā dzīves dēkā un izbaudi to, jo tavā garā ir dzīvot un baudīt. Zini, ka kopīgi piedzīvotais ir atstājis nospiedumu arī mūsu dzīvēs. Mēs novēlam tavam tālākajam dzīves ceļojumam vislabvēlīgākos laikapstākļus un lieliskākos ceļabiedrus. Lai viss izdodas!” vēlēja kolēģi.

Ziedu un laba vārdu ieskauta, Brigita Freija pateicās kolēģiem par atbalstu un kopā būšanu: “Man ir liels prieks, ka kopā cenšoties esam izdarījuši ārkārtīgi daudz. Ar savu darbu esam rādījuši piemēru, ka skolotāja profesijā nav tikai izaicinājumi un grūtības, bet ir daudz patīkami un jauki brīži. Es ceru, ka mūsu skolas jaunās telpas jūs stiprinās un virzīs pretim jauniem mērķiem un attīstībai, jo Kuldīgas Centra vidusskola pasaulē ir tikai viena! Paldies jums!”