AktualitātesPašvaldība

Kuldīgas novadā viesojas Īrijas vēstniece Latvijā

Trešdien, 14. jūnijā, Kuldīgā iepazīšanās vizītē viesojās Īrijas vēstniece Latvijā Īmera Frīla (H. E. Ms Eimear Friel), lai tiktos ar novada domes vadību, kā arī pārrunātu paveikto ceļā uz Kuldīgas vecpilsētas iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

Vizītes sākumā vēstniece kopā ar novada domes priekšsēdētāju Inesi Astaševsku un vietnieku Arti Robertu piedalījās komunistiskā genocīda upuru piemiņas pasākumā un nolika ziedus piemiņas vietā Kuldīgā.

Viesojoties Kuldīgas novada domē, pašvaldības vadība  un Būvvaldes vadītāja Jana Jākobsone vēstnieci plašāk iepazīstināja ar Kuldīgas UNESCO nomināciju un vecpilsētas pārvaldības principiem. Ceļš uz UNESCO Kuldīgai bijis ļoti nozīmīgs process, kas ietver sevī augstu pievienoto vērtību – mantojuma pārvaldība sistēmas, kultūras mantojuma vietu sakārtošanu un zinātnisko izpēti, sabiedrības izglītošanu mantojuma lietās,  kā arī  apbūves noteikumu sakārtošanu, restaurācijas atbalsta programmas, kas sargā vēsturisko apbūvi, izstrādi, – viss paveiktais ir devis būtisku ieguldījumu pilsētvides sakārtošanā un attīstībā.

Tikšanās turpinājumā vēstniece devās ekskursijā pa Kuldīgas vecpilsētu, lai klātienē apskatītu unikālās ēkas un romantiskās ieliņas.