Izglītība

Aicina uz pakalpojumu dizaina konferenci

Piektdien, 16. jūnijā no plkst. 14:00 līdz 18:30, Adatu fabrikā Kuldīgā notiks pakalpojumu dizaina konference SDSI OPEN#1, kurā pieredzē dalīsies pasaules līmeņa eksperti un pasniedzēji. Tā veltīta pakalpojumu dizaina un inovāciju tēmām, kā arī starptautiskās maģistra līmeņa studiju programmas “Pakalpojumu dizaina stratēģijas un inovācijas” (SDSI) studentu veiksmes stāstiem.

 Klātienē Kuldīgas Adatu fabrikā ar pieredzi dalīsies Pakalpojumu dizaina tīkla prezidente Birigt Mager no Vācijas, McKinsey & Company dizaina direktors Christian Lindqvist no Zviedrijas, dizaina aģentūras TIPIC Inovāciju dizaina vadītājs Tommaso Corà no Itālijas, Lapzemes universitātes PhD kandidāte un lektore Krista Korpikoski, Accenture Europe Space GTM vadītājs Kristaps Banga, Igaunijas mākslas akadēmijas pētniece un vieslektore Eva Liisa Kubinyi, SDSI studenti ar šī gada veiksmes stāstu – panākumiem Philips Design Challenge, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Kuldīgas biznesa inkubatora projektu vadītāja Anda Lerha.

Konferencei iespējams sekot līdzi arī tiešsaistē – Linkedin vai Facebook.

SDSI ir pirmā kopīgā maģistra līmeņa studiju programma ne tikai Latvijā, bet arī Baltijas valstīs. Turklāt tā ir starptautiska, un to kopīgi īsteno četras augstskolas – Latvijas Mākslas akadēmija kā vadošais partneris, Lapzemes Universitāte Somijā, Igaunijas mākslas akadēmija un Rīgas ekonomikas augstskola. 2022.g. vasarā SDSI kļuva par pirmo pakalpojumu dizaina programmu, kas iekļauta Eiropas Komisijas izcilāko starptautisko programmu sarakstā, iegūstot prestižo ERASMUS MUNDUS studiju programmas statusu un Eiropas Komisijas līdzfinansējumu. Par 35 studiju vietām 2023./2024.studiju gadam šajā pavasarī sacentās 700 kandidāti no visas pasaules, un izcilākie 20 studenti saņems 1400 EUR ikmēneša stipendiju.