AktualitātesPašvaldībaIzglītība

Atklāta Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskolas atjaunotā sporta zāle

Sestdien, 10.jūnijā, nozīmīgs un ilgi gaidīts brīdis Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskolai – atklāta atjaunotā skolas sporta zāle, kura nodrošinās bērniem kvalitatīvas sportošanas iespējas iekštelpās.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska sveica skolas skolēnus, absolventus un pedagogus, paužot prieku par veiksmīgi īstenoto sporta zāles pārbūves projektu: “Zīmīgi, ka sporta zāli atklājam skolas 145. jubilejas gadā – moderna un sakārtota vieta pilnvērtīgai sporta stundu apgūšanai ir pati labākā dāvana no Kuldīgas novada pašvaldības. Esmu pārliecināta, ka jaunajās telpās vēlme sportot tikai pieaugs – lai jauniešus pretim panākumiem virza vēlme izzināt, skolotājus mācību procesā pavada radoša enerģija, bet direktorei un vadības komandai vēlu gandarījumu par paveikto. Paldies būvniekiem un visiem iesaistītajiem, kuri palīdzējuši mums šodien radīt īpašus svētkus.”

Renovētā sporta zāle tika atklāta ar simbolisku lentes pārgriešanu, piedaloties Kuldīgas novada domes priekšsēdētājai Inesei Astaševskai, Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskolas direktorei Guntrai Buividai, būvuzņēmējam Jānim Āboliņam, jaunās sporta zāles vizuālā tēla autoram Tomam Tovstuļakam, kā arī Kuldīgas attīstības aģentūras vadītājai Dacei Šēlei.

Būvdarbu rezultātā skolas korpusā, kur atradās sporta zāles palīgtelpas, izveidota multifunkcionāla sporta un nodarbību zāle ar spoguļsienu, kur notiks sporta un deju nodarbības. Savukārt novecojušā sporta zāle pārveidota par Lielo multifunkcionālo sporta un pasākumu zāli, kur notiks nodarbības lielākajām klasēm, kā arī tiks nodrošināta iespēja to mācību procesā izmantot kā auditoriju apvienotajām nodarbībām.

Telpas ir piedzīvojušas pilnīgu griestu, sienu, un grīdas atjaunošanu, kā arī iekšējo inženiertīklu –  apkures, ventilācijas sistēmas un apgaismojuma modernizāciju. Papildus paredzētajiem un veiktajiem darbiem, zem zāles grīdas tika izveidota drenāžas sistēma, kas pasargās un nodrošinās ilgmūžību, īpaši kvalitatīvai sporta un deju nodarbību vajadzībām pielāgotai zāles grīdai. Telpu funkcionalitāte un vizuālais tēls piemērots kā sporta nodarbību, tā arī pasākumu  – lekciju, izlaidumu, grupu nodarbību – norisei.

Projektēšanas un būvniecības darbus ar atbildību veica SIA “AB Būvniecība”, piesaistot projektētājus no SIA “3D birojs”, bet būvuzraudzību nodrošina Būvuzraugs Jānis Cinis. Projekts īstenots ar mērķi Kuldīgas novadā sekmēt kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura ieviešanu un nodrošināt skolēniem iespējas apgūt augsta līmeņa zināšanas drošā, modernā un sakārtotā vidē

Skolas sporta zāle tika atjaunota darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” SAM 8.1.2 “Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” 2. kārtas projektā “Kuldīgas novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana” ietvaros. Projekta izstrādes un būvniecības kopējās izmaksas ir 486 091.74 EUR, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.