AktualitātesKultūra

Izsludinām pieteikšanos radošajiem autoriem Kuldīgas novada rezidencei 2023

“Kuldīgas novada rezidence radošajiem autoriem” aicina pieteikties mēnesi ilgai rezidencei, kas šovasar notiks Alsungā, Vārmē un Nīkrāces pagastā. Rezidences norisināsies četru nedēļu garumā jūlija un augusta ietvaros.

Rezidences mērķis ir veicināt radošo personu iesaisti Kurzemē, Kuldīgas novadā, pievēršot uzmanību vietējās kultūrvides izzināšanai, pētniecībai, zināšanu un pieredžu apmaiņai. Aicinot radošo jomu pārstāvjus piedalīties šajā rezidencē, Kuldīgas novada pašvaldība vēlas veicināt plašāku izpratni par vietējo kultūru un tās vērtībām, potenciāli iezīmējot stratēģijas lokālo kultūrvētību popularizēšanai un vietējās vides attīstībai.

Šogad rezidences fokusā ir ekoloģija un daba, apzinātības veicināšana par tās unikalitāti un saglabāšanu Kuldīgas novadā. Daba apzīmē ne tikai mūsu apkārtējo vidi un planētu kā mājas, bet arī norāda uz iekšējām “mājām” – emociju un sajūtu vidi un rūpēm par to. Līdz ar to tēma par dabu aktualizē arī mentālās veselības jautājumus.

Rezidencei var pieteikties dažādu radošo jomu pārstāvji, īpaši tie, kuri strādā starpdisciplināri. Ņemot vērā tēmas fokusu, prioritāte tiks dota tiem autoriem, kuri pēta un darbojas ar rezidences uzsaukumā saistošām tēmām, apvienojot vizuālo mākslu ar citām jomām.

Rezidences noslēgumā no autora tiks sagaidīta publiska darbu prezentācija izstādes, radošas darbnīcas vai tamlīdzīgā formātā.

Līdz 27. jūnijam lūdzam atsūtīt sekojošo informāciju uz e-pasta adresi juta.kasakovska@kuldigasnovads.lv:

  • Īsu biogrāfiju un/vai CV (max vienas A4 lapas garumā).
  • Motivācijas vēstuli, paskaidrojot interesti par dalību rezidencē un, kādas potenciālās idejas rezidencē varētu tikt attīstītas. Lūgums norādīt pagastu, uz kuru būtu interese doties, kā arī vēlamo laika periodu jūlija – augusta ietvaros.
  • Radošās prakses/ideju piemērus (vizualizācijas, skices, rakstu/tekstu paraugus utt.). Faila izmēram jābūt ne lielākam par 2 GB.

Rezidence nodrošina:

  • katram autoram honorāru 600,00 EUR apmērā (pirms nodokļu nomaksas);
  • apmešanās izmaksas Kuldīgas novada pagastos (dzīves vietu nodrošinās katrs pagasts atsevišķi);
  • darbu producēšanas izmaksas 730,00 EUR apmērā.

Autoriem ir jānodrošina sev ceļa izmaksas līdz Kuldīgas novada pagastiem, ikdienas izdevumi, kā arī citas izmaksas saistībā ar radošo darbu.

Rezultāti tiks paziņoti jūnija beigās.

Jautājumus adresēt rezidences kuratorei Maijai Rudovskai  maijarudovska@gmail.com vai koordinatorei Jutai Kasakovskai juta.kasakovska@kuldigasnovads.lv

Rezidenci rīko “Kuldīgas mākslinieku rezidence” sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību un kuratori Maiju Rudovsku.

Atbalsta: Kuldīgas novada pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds, Kurzemes plānošanas reģions.