AktualitātesJaunumi

Izmaiņas Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām atbalsta saņemšanā

No 2023. gada 16. maija stājušies spēkā jauni noteikumi Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām atbalsta saņemšanai. 

Izmaiņas paredz, ka nākamajos septiņos gados tiks saglabāts atbalsts zemu ienākumu un krīzes situācijā nonākušām mājsaimniecībām. Eiropas Savienības atbalsta pakas (pārtikas, higiēnas un mācību piederumu pakas) joprojām tiesīgas saņemt mājsaimniecības, kuras atbilst: trūcīgas mājsaimniecības statusam; krīzes situācijā nonākušām mājsaimniecībām; maznodrošinātas mājsaimniecības statusam (mājsaimniecības, kurās ienākumi nepārsniegs 376 EUR pirmajai vai vienīgajai personai, bet katrai nākamai personai mājsaimniecībā 264 EUR). Vienlaikus grozījumos noteikts, ka programmas atbalstu tiesīgi saņemt Ukrainas civiliedzīvotāji Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma izpratnē.

Lai saņemtu pakalpojumu, personai jāvēršas pašvaldības aģentūrā “Sociālais dienests”, lai saņemtu izziņu par trūcīgas, maznodrošinātas vai krīzes situācijā nonākušas mājsaimniecības statusu. Sociālais dienests atgādina, ka Kuldīgas novadā maznodrošinātas mājsaimniecības statusam atbilst mājsaimniecības, kurās ienākumi nepārsniedz 407 EUR pirmajai vai vienīgajai personai, bet katrai nākamai personai mājsaimniecībā 285 EUR.