AktualitātesIzglītība

Piedalās Džimbas drošības programmas konferencē

Par bērnu drošību mūsdienās tiek runāts daudz: par drošību uz ielas, uz ūdens, mājās vai mežā. Taču ir kāds drošības veids, kas ar bērniem joprojām tiek pārrunāts reti – tā ir personiskā drošība attiecībās ar citiem cilvēkiem. To izskaidrot nav tik viegli kā uzmanīšanos no uguns vai asiem priekšmetiem, taču nodarījumu sekas var būt ne mazāk ilgstošas un sāpīgas.

Lai skaidrotu personisko drošību vieglā un saprotamā veidā, “Centrs Dardedze” jau pirms 15 gadiem radīja īpašu varoni vārdā Džimba un izveidoja Džimbas drošības programmu 5-10 gadus veciem bērniem (bērnudārzu vecākajām grupiņām un sākumskolas klasēm), kā arī apmācību programmu pedagogiem – Džimbas aģentiem.

1.jūnijā Rīgā notika ikgadējā Džimbas drošības programmas konference, kurā piedalījās arī Kuldīgas PII “Ābelīte’’ un PII “Cīrulītis” Džimbas drošības aģenti  un vadītājas.  Oficiāli nosaukums konference – bet tas bija kas vairāk kā konference, tādēļ organizatori to nosaukuši “Lielais randiņš”  Šī ir  iespēja kopā iedvesmoties un augt,  iespēja “turēt roku uz pulsu” par to, kā programmai un tās aģentiem klājas un kādas ir aktualitātes.

Konferencē tika apskatītas vairākas šobrīd aktuālas tēmas:

  • Kas jāzina par jaunākā vecuma bērna seksualitāti? (Annija Kandāte un Sandra Strūberga, Dardedze )
  • Aizdomas par vardarbību pret bērnu – ko darīt, kad nezinu, ko darīt? (Laila Balode, Dardedze).
  • Sociālais dienests kā sadarbības partneris. (Jana Pūķe, Rīgas Sociālais dienests)

 Notika arī atsevišķas darbnīcas iestāžu vadītājiem un aģentiem, kur katrs varēja dalīties pieredzē un gūt kādu labu atziņu savam darbam.

Konferences noslēgumā visus uzrunāja un iedvesmoja teologs Indulis Paičs, stāstot par mākslu baudīt un atpūsties .