AktualitātesPašvaldība

Kuldīgas slimnīcu vadīs Andris Aniņš

SIA “Kuldīgas slimnīca” valdes priekšsēdētāja amata pienākumus no šī gada 1. jūnija sāks pildīt Andris Aniņš, kurš kopš 2020. gada vada  SIA “Kuldīgas siltumtīkli”. No septiņiem amata pretendentiem A. Aniņu atklātā konkursā kā piemērotāko izvēlējās konkursa komisija.

Līdzšinējā A. Aniņa pieredze saistīta ar finansēm un vadību – vairākus gadus bijis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes loceklis, darbojies finanšu direktora un valdes priekšsēdētāja amatā dažādās kapitālsabiedrībās.

“ Ir svarīgi valdes priekšsēdētāja amatam izraudzīties pārliecinošu līderi – profesionāli, kurš darītu visu iespējamo, lai “Kuldīgas slimnīca” turpinātu izaugsmi, būtu perspektīva un mūsdienīga ārstniecības vieta. Tai pat laikā spētu vadīt personāla darbu un rūpēties, lai ārsti un māsas strādātu kā vienota komanda. Kuldīgas slimnīcas komandu veido spēcīgi profesionāļi – par ko liels paldies  jāsaka līdzšinējai vadītājai Nellijai Kleinbergai, kura paveikusi ļoti daudz. Esmu pārliecināta, ka jaunā vadītāja pieredze būs vērtīgs ieguldījums slimnīcas izaugsmē.  Lai izdodas sasniegt arvien jaunus mērķus, stiprinot veselības pakalpojumu pieejamību un kvalitāti ne tikai Kuldīgas novada, bet visas Latvijas mērogā. ” sveicot A. Aniņu un pateicoties par ieguldījumu N. Kleinbergai, teica Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska.

Šodien, 31. maijā, A. Aniņš tikās ar Kuldīgas slimnīcas kolektīvu, lai iepazītos ar kolēģiem un iezīmētu turpmākos mērķus: “Pateicos nominācijas komisijai par uzticēšanos. “Kuldīgas slimnīca” mums visiem ir ļoti nozīmīga un īpaša mūsu novada labklājībai. Turpināsim stiprināt slimnīcas komandu un sadarbību ar partneriem tā, lai Kuldīgas un arī kaimiņu novadu iedzīvotājiem būtu iespēja saņemt iespējami augstas kvalitātes medicīniskos pakalpojumus.” teica A. Aniņš.

Izveidojot konkursa nominācijas komisiju un kandidātu vadības kompetenču vērtēšanā piesaistot personāla atlases konsultantu “Eiro Personāls,” atklāts konkurss uz SIA “Kuldīgas slimnīca” valdes priekšsēdētāja amatu tika izsludināts 2023. gada 13. februārī ar pieteikšanās termiņu līdz 2023. gada 6.martam. Kandidātus uz vakanto valdes priekšsēdētāja amatu nominācijas komisija vērtēja trīs kārtās, ņemot vērā profesionalitāti, zināšanas, atbilstību amatam izvirzītajiem kritērijiem, pieredzi, kā arī stratēģisko redzējumu par “Kuldīgas slimnīcas”  galvenajiem nākotnes izaicinājumiem un priekšlikumiem kapitālsabiedrības darbībai ierobežotu resursu apstākļos. Apkopojot kandidātu vērtēšanas rezultātus, nominācijas komisija pieņēma lēmumu valdes priekšsēdētāja amatam virzīt A. Aniņu, kura kandidatūru apstiprināja slimnīcas kapitāla daļu turētāji.

Kuldīgas novada pašvaldības nominācijas komisijā, kas nodrošināja “Kuldīgas slimnīcas” valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlasi, darbojās Kuldīgas novada pašvaldības izpilddirektore Ilze Dambīte-Damberga, Dienvidkurzemes novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Vārna, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska, Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Artis Roberts, SIA “Kuldīgas slimnīca” valdes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga. Pieaicināti arī neatkarīgie eksperti: SIA “Kuldīgas slimnīca” galvenais ārsts Edgars Siliņš un SIA “Amazone” valdes locekle Baiba Mikāla.