AktualitātesJaunumi

Pie Svētās Annas baznīcas Kuldīgā iestāda Glika ozolu

Foto: Lāsma Reinfelde

Kuldīgas novads pievienojas “Glika ozolu” stādīšanas iniciatīvai – pie Svētas Annas evaņģēliski luteriskās baznīcas Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska kopā ar mācītājiem Mārtiņu Burke-Burkevicu un Viesturu Pirro iestādījusi ozoliņu. “Lai tas dzen spēcīgas saknes mūsu pilsētā, simbolizējot vērtības, spēku un tiekšanos pēc izaugsmes.” – vēlēja domes priekšsēdētāja.

“Būt stipriem un stāvēt pāri vētrām – tāds ir šī ozola spēks, kura saknēs iekodēta sena vēsture. Novēlu katram uzklausīt ozola vēstījumu, kas sniedzas no zemes, kur esam ņemti un tiecas debesīs, kur esam piederīgi. Ozols aug lēni, bet ar mūžības perspektīvu – lai esam stipri kā ozoli un varam savu zemi lolot, sargāt un par savu zemi dzīvot.” uzrunājot pasākuma dalībniekus, teica mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics.

Atzīmējot Reformācijas piecsimtgadi Latvijā un Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas simto dzimšanas dienu, šogad dažādās Latvijas vietās tiek stādīti ozoli, kas izaudzēti no Bībeles tulkotāja Ernsta Glika pirms vairāk nekā 300 gadiem stādīto ozolu zīlēm.