Sports

Kuldīgas novadā 2024. gadā sacentīsies pasaules labākie rallija braucēji

Grandiozā pasākumā Rīgas Cirka ēkā tika publiski apstiprināts, ka Latvija pievienojas WRC čempionātam – izpildīti visi priekšnotiekumi, kas ļauj Latvijai kļūt par FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) rīkotājvalsti un turpināt darbu pie 2024. gada WRC posma Tet Rally Latvia organizēšanas.

WRC Latvijas posma norise paredzēta īpaši plašā valsts teritorijā – no Liepājas līdz pat Latvijas galvaspilsētai Rīgai. Lai sarīkotu WRC standartiem atbilstošu sportisko distanci, kas ātrumposmos vien sasniedz 300 km garumā, sacensību maršruts dalībniekus un skatītājus vedīs cauri Kuldīgas, Talsu, Tukuma un Dienvidkurzemes novadam.

“Rallijs Kuldīgas novadā ir sena, sportistu un līdzjutēju cienīta tradīcija. Snēpeles ātrumposms ar izaicinošiem līkumiem un taisnēm kļuvis par novada vizītkarti vairākām rallistu paaudzēm. Nu to izbaudīt varēs paša augstākā – pasaules līmeņa sportisti! Autosporta sacensības neaprobežojas tikai ar sacensībām trasē – tas ir liels notikums mūsu uzņēmējiem, sporta un kultūras dzīvei. Esam gatavi, ka jau drīzumā Kuldīgas novada ceļos rūks auto motori, bet pasaules mēroga autorallija gardēžus sacensību starplaikos priecēsim ar gleznainiem skatiem, unikālu vēstures elpu un radošiem pārsteigumiem pilsētas ielās.” sacīja Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska.

Pasākuma laikā, izbaudot cirka mākslinieku priekšnesumus, deju grupas uzstāšanos, kā arī klātienē apskatot WRC ražotājkomandas M-Sport Ford World Rally Team Rally1 rallija automašīnu, tika publiskota arī plānotā WRC posma vizuālā identitāte, kas sevī iekļauj gan Latvijai zināmos dzintara elementus, stilizētu Latvijas valsts robežlīniju, kā arī nepabeigtu apli, kas sevī iemieso rallijam tik raksturīgo dinamiku un nerimtīgo kustību uz priekšu.

“Rallija draugi, nebaidieties sapņot un pielikt visas pūles, lai šos sapņus sasniegtu! Mums tiek dota neticama iespēja, kādu līdz šim Latvijas autosports nav saņēmis – pašu mājās sarīkot FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Šogad vien trīspadsmit valstīm ir tas gods uzņemt WRC posmu, kuru norisēm seko vairāk nekā 250 miljoni skatītāju visā pasaulē! Un jau pavisam drīz, Latvijas vārds būs atrodams vienā saimē kopā arī  Japānu, Meksiku, Montekarlo, Čīli, Somiju, Keniju un vēl citām valstīm piecos kontinentos, lai uzņemtu pasaules rallija zvaigznes un tehnoloģiski tik iespaidīgās Rally1 automašīnas, un vērotu kā šīs ekipāžas traucas pretim Latvijas ainavisko ātrumposmu mestajiem izaicinājumiem. Ja šis nav sapņa piepildījums, tad es nezinu kas ir!” iesāk Tet Rally Latvia rīkotājkompānijas RA Events direktors Raimonds Strokšs.

“Izmantojot iespēju, vislielāko paldies saku mūsu rallija partneriem – Latvijas valdībai, Izglītības un zinātnes ministrijai, Liepājas un Rīgas pilsētām, Talsu, Kuldīgas un Tukuma novadiem, mūsu ģenerālsponsoram Tet, un visiem, visiem partneriem. Mūsu rokās ir nonākuši ļoti spēcīgi trumpji, un, apzinoties WRC posma ģeogrāfisko vērienu, strādājot roku roku, kā vienots mehānisms, mēs spēsim Latvijai sarūpēt vēl nebijušu atpazīstamību visā pasaulē!” sacījā Raimonds Strokšs.

Klātesot valsts un pašvaldību amatpersonām un pārstāvjiem, tika atzīmēts kopš 2013. gada Kurzemes reģionā sarīkotā FIA Eiropas rallija čempionāta augstais organizatoriskais līmenis, kā arī novērtēts sniegtais ekonomiskais pienesums, ko veicina ilgstošā ārvalstu komandu uzturēšanās reģionā un plašais ārvalstu skatītāju loks.

Atgādinām, ka vēl pirms FIA pasaules rallija čempionāta uzņemšanas, šogad, 16.-18. jūnijā, norisināsies FIA Eiropas rallija čempionāta posms Tet Rally Liepāja, kura sportiskais maršruts vedīs cauri Tukuma, Talsu, Kuldīgas un Dienvidkurzemes novadiem, iekļaujot arī rallija pilsētu Liepāju.