AktualitātesJaunumiIzglītība

Karjeras atbalsta profesionāļi iegūst jaunas zināšanas, iedvesmojas un saņem balvas ikgadējā konferencē

1.oktobrī Rīgā notika ikgadējā Nacionālā karjeras atbalsta konference, kura pulcē karjeras izglītības un karjeras atbalsta profesionāļus no visas Latvijas.
Konferencē karjeras atbalsta speciālisti atskatījās  uz 20 gadu darbības rezultātiem Eiropas kontekstā un iepazinās  ar nākotnes iecerēm. Dalībniekiem tika dota iespēja pilnveidot  savas zināšanas un prasmes, kā arī reflektēt par prasmju nozīmi Latvijas un Eiropas darba tirgū. Vienlaikus bija iespēja izmēģināt karjeras atbalsta metodes un dalīties pieredzē ar savas kolēģiem no visas Latvijas.

Kuldīgas novadu pārstāvēja pedagogi karjeras konsultanti Guntra Krūkliņa (V.Plūdoņa Kuldīgas vidusskola), Daiga Žentiņa (I.Zeberiņa Kuldīgas pamatskola)   un Aija Rutule (Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums), kā arī Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra direktores vietniece karjeras izglītības un audzināšanas darbā Anda Andersone.

Tikšanās reizē dalībnieki iepazinās ar Igaunijas pieredzi, kā arī notika paneļdiskusija “Eiropas ieguldījumi karjeras atbalsta attīstība Latvijā”.

Katrs no dalībniekiem varēja pēc izvēles piedalīties arī darbnīcās, kuras vadīja jomas pārstāvji, kas tika nominēti Karjeras atbalsta balvai, piemērām- biedrības “TechGirls” pārstāve E. Pīlēģe stāstīja par karjeras atbalsta sniegšanu digitālajā vidē, Sociālās integrācijas valsts aģentūras koledžas karjeras konsultante D.Gaubšteina iepazīstināja ar realizēto projektu “Tējas vakars ar karjeras konsultantu”, savukārt Madonas pārstāve K.Aizpurve pastāstīja par spēli “Karjeras VIP”.Konferences noslēgumā notika “Karjeras atbalsta balvas – 2024” pasniegšanas ceremonija un pieņemšana par godu laureātiem. Arī šogad balvas tiek pasniegtas, lai izteiktu atzinību karjeras attīstības atbalsta īstenošanā iesaistītām personām.

Minēto balvu šogad saņēma arī A.Andersone – par izcilu sniegumu karjeras atbalsta sniegšanā, īstenojot  pasākumus Kuldīgas novada jauniešiem.

Pasākumu organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra Eiropas Komisijas programma Erasmus+  Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkla  Euroguidance ietvaros.