AktualitātesKuldīgaAlsungas pagasts

Senioru skolas dalībnieki iepazīst Kuldīgas novadu

24. septembrī Kuldīgas Senioru skolas dalībnieki kuplā skaitā izmantoja iespēju doties ekskursijā pa Kuldīgu un Alsungu – novada domes priekšsēdētājas Ineses Astaševskas un vietnieka Arta Roberta vadībā apskatot attīstības projektu ietvaros sakārtotās vietas. Seniori viesojās Amatu mājā un Ziedulejas estrādē Alsungā, kā arī sociālo pakalpojumu centrā “Tilts,” tika apskatīts arī Virkas ielas kvartāls, Māras dīķis, kur šobrīd norit labiekārtošanas darbi un Skatu tornis Kuldīgā.

Ekskursijas laikā I. Atstaševska un A. Roberts senioriem pastāstīja par novadu, tā attīstības tendencēm un jauniem attīstības projektiem, kā arī atbildēja uz neskaitāmiem jautājumiem par visdažādākajām tēmām.
Senioriem bija iespēja paviesoties Alsungas Amatu mājā, kas vienkopus pulcē dažādu amatu meistarus, glabā kultūras un vēstures liecības, tradīcijas, kā arī aicina uz radošu kopradi. Amata māju senioriem laipni izrādīja tūrisma informācijas konsultante Laura Reinholde un biedrības “Etniskās kultūras centrs “Suiti” vadītāja Dace Martinova.

Tāpat ekskursijas dalībnieki apskatīja atjaunoto Alsungas Ziedulejas estrādi, kas cauri gadiem bijusi nozīmīgs kultūras dzīves centrs – šeit uz tādiem labi zināmiem pasākumiem kā Suitu lebediks, starptautiskais burdona festivāls, Latvijas dūdenieku saiets pulcējas gan Alsungas pagasta iedzīvotāji, gan viesi. Senioriem Alsungas pagastu izrādīja pagasta pārvaldes vadītāja Santa Kreičmane.

Vizītes noslēgumā ekskursijas dalībnieki apmeklēja sociālo pakalpojumu centru “Tilts” Kuldīgā, kas atklāts teju gadu atpakaļ un kurā darbojas gan dienas centrs bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, gan pieaugušajiem ar garīga rakstura traucējumiem. Viesus uzņēma un uz viņu jautājumiem atbildēja Sociālā dienesta vadītāja Sarmīte Segliņa un Kuldīgas attīstības aģentūras vadītāja Aiga Vanaga – Poriķe.

Paldies Kuldīgas senioru skolas vadītājai Rutai Orlovai par ieguldīto darbu ekskursijas sekmīgā norisē un ikvienam ekskursijas dalībniekam par izrādīto interesi!