Aktualitātes

Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljons ar Karogu braucienu atzīmē bataljona dibināšanas gadadienu

Trešdien, 25. septembrī, Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljons atzīmēs dibināšanas 33. gadadienu un ar Karogu braucienu cauri Kuldīgai iepriecinās pilsētas iedzīvotājus, kā arī ciemosies izglītības iestādēs. Ar karogiem izrotāta militārā tehnika dosies militārās tehnikas svinīgā  militārās tehnikas maršā.

Karogu brauciens sāksies plkst. 09.30 no bataljona izvietojuma vietas Ventspils ielā 102, Kuldīgā. Maršruts vedīs cauri pilsētai ar vairākiem pieturpunktiem, kur interesentiem būs iespēja apskatīt militāro autotransportu un ekipējumu, kā arī tikties ar bataljona karavīriem un zemessargiem. Pieturvietas plānotas: plkst. 10.05 pie Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskolas Jelgavas ielā 62, plkst. 10.20 pie Kuldīgas Centra vidusskolas Mucenieku ielā 6, plkst. 10.40 pie Kuldīgas Mākslas un Humanitāro zinību vidusskolas Pētera ielā 10, plkst. 11.10 pie V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas Piltenes ielā 25.

1991. gada 25. septembrī Zemessardzes štābs sāka formēt Zemessardzes bataljonus, tajā skaitā arī Kuldīgas un Saldus Zemessardzes bataljonus. Laika gaitā notika dažādas reorganizācijas, līdz 2003. gadā abi šie bataljoni tika apvienoti zem vienota Zemessardzes 45. kājnieku bataljona karoga ar abu vienību atbildības teritoriju. 2010. gadā vienība kļuva par nodrošinājuma bataljonu un sāka pildīt 1. Zemessardzes novada (šobrīd Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes) nodrošinājuma funkcijas. Šobrīd vienības teritorija ietver Kuldīgas un Saldus novadus.

Lai pieteiktos dienestam Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljonā, Kuldīgas un Saldus novada iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruni 25693210 vai rakstīt uz e-pastu  45bn@mil.lv  vai personīgi ierasties vienībā – Kuldīgā, Ventspils ielā 102, vai Saldū, Striķu ielā 36, iepriekš sazinoties pa augstāk norādīto tālruņa numuru.

Savukārt, lai iestātos Zemessardzē jebkurā citā bataljonā – zvaniet 1811, rakstiet esizemessargs@mil.lv. Vairāk informācijas tīmekļvietnē www.klustikaravirs.lv.

Iedzīvotāju ievērībai!

Aicinām Kuldīgas iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret īslaicīgiem satiksmes ierobežojumiem.

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Foto: No Zemessardzes 45. kājnieku bataljona arhīva