Aktualitātes

Kuldīgas invalīdu biedrībai 35 gadu jubileja

Pagājuši 35 gadi kopš izveidota Kuldīgas invalīdu biedrība – jubileja nosvinēta sirsnīgā gaisotnē, ar koncertu Kuldīgas Kultūras centrā, kā arī pateicību biedriem un atbalstītājiem par ieguldīto darbu un uzticēšanos.

Jubilejas reizē biedrus sveica Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska un viņas vietnieks Artis Roberts, kā arī Sociālā dienesta vadītāja Sarmīte Segliņa. Ar skanīgām dziesmām visus priecēja Saldus senioru akordeonistu ansamblis “Akords,” bet uz biedrības dibināšanas laiku atskatījās tās bijušās vadītājas.

Domes priekšsēdētāja I.Astaševska pauda pateicību visiem, kuri šīs trīs desmitgades laikā ir devuši savu ieguldījumu biedrības darbā: “Biedrības pastāvēšana un ilgtspēja apliecina tās spēju pārvarēt izaicinājumus, veidot izpratni sabiedrībā un būt par atbalstu tiem, kuriem tas ir visvairāk nepieciešams. Paldies jums par šo neatlaidību un rūpēm. Vēlos novēlēt izturību, optimismu un jaunas ieceres nākamajās desmitgadēs. Lai biedrības darbs turpina sniegt iedvesmu un cerību ikvienam, kas meklē atbalstu un sapratni.”

Biedrības vadītāja Lidija Petrevica svinīgā pasākuma atklāšanā pateicās biedriem par uzticību, solot ar tik pat lielu enerģiju, atbildību un modrību turpināt rūpēties par biedrību.

2023. gada izskaņa biedrībai iezīmējusies ar pozitīvām pārmaiņām – tā pārcēlusies uz jaunām telpām Kuldīgā, Ventspils ielā 16. Atskatoties uz paveikto, Petrevicas kundze īpaši izcēla biedrības logo, kas izstrādāts kopā ar atbalstītājiem, kā arī iespēju, īstenojot dažādas projektu aktivitātes, turpināt biedrībā sākto tradīciju iepazīt mūsu novada pagastus. Šo gadu laikā izdevies paviesoties vairākos mūsu novada pagastos, kas biedrus uzņēmuši ar plašu programmu. Tāpat biedri devušies pieredzes apmaiņā un pie sevis uzņēmuši draugus no citām invalīdu biedrībām, piedalījušies sporta spēlēs, braukuši ekskursijās un svinējuši jubilejas. Prieku vadītāja pauda par iespēju vairāku gadu garumā īstenot Borisa un Ināras Teterevu fonda projektu “Pats savam Saimes galdam” – fonda pārstāvji arī šajā svētku reizē biedrībai veltīju sveicienus un pateicības vārdus par veiksmīgo sadarbību.

Sveicam visu Kuldīgas invalīdu biedrības saimi skaistajā jubilejā  – lai neizsīkst enerģija un top arvien jaunas ieceres, kas stiprina kopības sajūtu mūsu novada cilvēkos!