AktualitātesJaunumiVeselība

Saņem dāvinājumu senioru sadzīves uzlabošanai un aktivitātēm

Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļa “Skrunda” saņēmusi dāvinājumu no biedrības „Latvijas senioru kopienu apvienība”. Iegādātas mantas, kas bijušas nepieciešamas nodaļas klientu aktivitāšu pilnveidošanai un  sadzīvei.

Sadarbība ar biedrību “Latvijas senioru kopienu apvienība” (LSKA) visām trim Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļām Kuldīgā, Valtaiķos un Skrundā, devusi iespēju realizēt gan sen sapņotas ieceres, gan pilnveidot ilgstošas sociālas aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma saņēmēju ikdienu.

Šogad jūnijā dāvinājumu saņēma Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes Skrundas nodaļa, kurā tiek aprūpēti 26 cilvēki ar smagiem funkcionāliem traucējumiem.

“Jūnija beigās man piezvanīja LSKA pārstāve un piedāvāja AS „DelfinGroup” mērķziedojumu teju tūkstots eiro apmērā, par kuru paši drīkstam sarūpēt nodaļas klientu ikdienas vajadzībām nepieciešamās lietas. Par šo naudu tika iegādātas preces gan nodaļas teritorijas labiekārtošanai, gan  fizisko aktivitāšu veicināšanai, gan socializēšanās pasākumu rīkošanai, gan sadzīvē nepieciešamās lietas,“ pastāsta Kuldīgas slimnīcas Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļas “Skrunda” vadītāja Sigita Picule.

Tā kā klientiem iemīļota atpūtas vieta ir nodaļas terase, tad tā aprīkota ar metāla soliņiem, iegādāti arī instrumenti apkārtējās teritorijas sakopšanai un sīku ikdienas remontdarbu veikšanai. Nopirktas vairākas elektroierīces, piemēram tosteris, elektriskā tējkanna, mikseris, elektriskais skuveklis, kas kalpos sadzīvē.

Tomēr galvenais uzdevums bija sapirkt materiālus radošajām nodarbībām, svētkiem, socializēšanās pasākumiem. “Sapirkām lietas sportiskām aktivitātēm, piemēram iekštelpu basketbola grozu ar statīvu. Tas izrādījās noderīgs  ne tikai Skrundas nodaļas klientiem, bet arī kopīgajā sporta dienā Valtaiķos un jauniešu organizētajās aktivitātēs Kuldīgas nodaļā. Senioru labsajūtas veicināšanai tagad nodaļā pieejams arī elektriskais sildošais paliktnis un kāju masāžas vanniņa,“ priecājas S. Picule.

Viņa ir gandarīta, ka tagad varēs padarīt daudzveidīgākas gan nodarbības, gan uzlabot klientu dzīves kvalitāti kopumā, tostarp veicināt gulošo klientu labsajūtu: “Visu nodaļas klientu vārdā saku sirsnīgu paldies AS “DelfinGroup” un Latvijas senioru kopienas apvienībai par sniegto atbalstu senioru dzīves kvalitātes uzlabošanai visā Latvijā, neaizmirstot arī tos cilvēkus, kuriem funkcionālo traucējumu dēļ jādzīvo ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādēs!”

Pateicoties LSKA piesaistītajiem ziedojumiem, 2022. gadā tika iegādātas dažādas ierīces Ilgstošas sociālās aprūpes nodaļas “Valtaiķi” klientu aprūpei un veselībai. Savukārt šī gada pavasarī Kuldīgas nodaļā ar biedrības atbalstu tika realizēta sen lolota iecere par nelielu siltumnīcu, kurā audzēt zaļumus.