AktualitātesIzglītība

Pašvaldība un pieaugušo izglītības īstenotāji veido sadarbības modeli

Vasaras sākumā darbu pie jauna plānošanas dokumenta “Kuldīgas novada Pieaugušo izglītības rīcības plāns 2024.2028. gadam” uzsāka novada pieaugušo izglītības īstenotāji un pašvaldības pārstāvji.

Ar Kuldīgas domes lēmumu izveidotā darba grupa 9. septembrī tikās jau trešo reizi, lai kopā veidotu ilgtspējīgu pieaugušo izglītības sistēmu, identificējot iesaistītās puses, to lomas un uzdevumus.

Tiekoties pie apaļā galda, ir nodefinēts novada pieaugušo izglītības īstenotājs, noteiktas mērķa grupas, apzināti šķēršļi pieaugušo izglītības pieejamībā un kādi pasākumi būtu jāveic to mazināšanai.

Kuldīgas novadā uz doto brīdi ir aptuveni desmit pieaugušo izglītības īstenotāji un aktīvi darbojas  Latvijas Universitātes Kuldīgas filiāle, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums, SIA “BUTS” Kuldīgas filiāle, mākslas studija M22, Kuldīgas Galvenā bibliotēka, SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Kuldīgas birojs, Kuldīgas Digitālo inovāciju centrs un Izglītības pārvalde. Uzsākot 2024./2025.mācību gadu, ir pievienojušies divi jauni pieaugušo izglītības īstenotāji mūzikas jomā.

Nākamā tikšanās ir paredzēta 14.10.2024.plkst.14:00, lai darbu paveiktu līdz Valsts svētkiem.