AktualitātesTūristiem

Šonedēļ festivāls “Audz’s Kurzemē”; būs satiksmes ierobežojumi

Jau šajā sestdienā – 14. septembrī – atzīmējot Kuldīgas senā ķieģeļu tilta 150 gadi, tilts un tā apkārtne pārvērtīsies par gardu svētku centru, kurā pirmo reizi norisināsies garšu festivāls “Audz’s Kurzemē”.  Visas dienas garumā tilta abās pusēs notiks Kurzemes garšu baudīšana, tirgošanās ar vietējo ražotāju produkciju, dažādas meistarklases, sarunas un citi pasākumi.

Par godu tilta jubilejai un projekta “Audz’s Kurzemē” noslēgumam, tas uz dienu kļūs par pop-up restorānu,  kur Kurzemes šefpavāri galdā cels no vietējiem produktiem gatavotus ēdienus, ļaujot festivāla viesiem izbaudīt vienreizēju iespēju – ieturēt gardu maltīti  uz tilta, ar skatu uz Eiropā platāko ūdenskritumu – Ventas rumbu.

Festivāla viesus uz tilta cienās “Kopa Taste”, kafejnīca “Cafe Riverside”, maiznīca “Celms Maize” (Kuldīga), restorāns “Giardino di Napoli” (Aizpute), restorāns “Mežā” (Ventspils novads), restorāns “Otto” (Pāvilosta). Turpat darbosies arī kokteiļu bāri, kur veldzēties ar atspirdzinošiem, pēc īpašām receptēm gatavotiem, dzērieniem.

Tilts būs slēgts satiksmei

Vēršam uzmanību, ka senais ķieģeļu tilts festivāla laikā satiksmei tiks slēgts – to varēs šķērsot tikai kājām gājēji un velo braucēji. Satiksmes ierobežojumi būs spēkā no piektdienas, 13. septembra plkst. 20:00, līdz sestdienai, 14. septembrim plkst. 22:00. Tāpat satiksmei šajā laikā tiks slēgts stāvlaukums pie “Cafe Riverside,” Stendes ielā 2 – šeit pulcēsies Kurzemē ražotu un audzētu produktu tirgotāji.

Autovadītājus aicinām būt saprotošiem un festivāla teritoriju apbraukt, sekojot izvietotām ceļa zīmēm. Tāpat satiksmi “karstākajos” punktos palīdzēs regulēt festivāla organizatori.

 Festivāla programma: