AktualitātesJaunumi

Dziedam savam priekam!

Latvijas Pensionāru Federācija ( LPF) 10. augustā jau sesto reizi organizēja senioru vokālo ansambļu sadziedāšanās svētkus, kas veicina  vecākās paaudzes dziedātāju ieinteresētību dziedāt.  No Kurzemes piedalījās 6  senioru vokālie ansambļi, tai skaitā Kuldīgas pilsētas pensionāru apvienības „Rumbiņa” senioru jauktais vokālais ansamblis „Pa vējam”.

Kurzemes un Rīgas ansambļu kopkoncertā, kuru sniedzam  Jūdažos, bijām lepni un piederīgi   savai biedrībai un pilsētai, kad ansamblis izpildīja savu izvēlēto priekšnesumu – Raimonda Paula, Guntara Rača dziesmu „Tā dzīvo Kuldīgā”.

Ap  70 kolektīvu ar 800 dalībniekiem pulcējās kopā Mālpils kultūras centra pagalmā noslēguma koncertā, kur pāŗsvarā uzstājās reģionālie ansambļi ar kopkora dziesmām. Kurzemes un Rīgas ansambļi izpildīja  Raimonda Paula dziesmas:  „Nakts dziesma” un „Cielaviņa”, kuru dziedot saviļņojās visi dalībnieki un skatītāji.  Noslēgumā  seniorus īpaši iepriecināja muzikālās grupas „Zielta kniede” priekšnesumi un pavadījums dziedātām kopdziesmām.

Ar dziesmām tika ieskandināts Siguldas novads. Pasākums  tika kuplināts ar daudzu skaistu un vēsturisku vietu apskati novadā. Svētkus organizēja L PF valde kopā ar  Siguldas  novada kultūras darbiniekiem. Paldies jāsaka ansambļu dalībniekiem, kas rūpīgi bija gatavojušies koncertiem un devuši svētkus sev un viens otram. Pateicība par uzņēmību ansambļu vadītājiem, kas atveda  kolektīvus uz pasākumu, protams , arī pašvaldībām un biedrībām, kas atbalstīja un palīdzēja šo svētku organizēšanā.

Lai mums senioriem būtu vairāk tādu kopā būšanas pasākumu, kurā ielikts tik daudz sirsnības un pozitīvas emocijas. Izdziedāt, izdzīvot un izbaudīt, satikties un sadraudzēties, paveikt un piepildīt! Lai dziedātājprieks, ko guva seniori, dod spēku  turpmākajā darbības posmā.  Nākamie  sadziedāšanās svētki jau notiks Latgalē!