AktualitātesPagastiVārmes pagasts

Vārmes pagastā gaidāma pasākumiem pilna vasara

25. aprīlī Vārmes pagasta jauniešu centrā notika iedzīvotāju sapulce, kurā iedzīvotāji tikās ar domes vadību un pagasta pārvaldes vadītāju Leldi Osi.

Agnese Buka informēja: “Galvenie darbi paliek nemainīgi. Tā ir ceļu sakārtošana viens līdz trīs kilometru garumā katru gadu. Pievēršam uzmanību arī pašvaldību dzīvokļiem, kas jāsaved kārtībā, jāsakārto sanitārie un apkures mezgli.”

L.Ose izstāstīja par gaidāmajiem pasākumiem: “Pēdējo divu gadu laikā lieli pasākumi nenotika. Organizējām pasākumus daudzdzīvokļu māju pagalmā, tur notika gan teātra izrāde, gan koncerti. Neizpalika arī rudens gadatirgus, kas Vārmes pagastā ir ļoti iecienīts – tas notiks arī šoruden. 4. jūnijā gaidāms koncerts ar zaļumballi, spēlēs grupa “Galaktika”. 16. jūlijā Vārmes baznīcā notiks koncerts “Torņu sasaukšanās”. Muižas parkā 12. augustā notiks viens jauns pasākums par vēsturi.” Viņa aicināja iedzīvotājus sekot līdzi afišām. Arī sportistiem šis laiks bijis izaicinājumiem pilns. “Gribu pateikt paldies visiem uzņēmējiem, kas palīdz, lai mūsu sportisti varētu nest pagasta vārdu ārpus tā robežām. 9. jūlijā notiks pagasta sporta svētki,” sacīja L. Ose.

Pagastā ne tikai katru dienu tiek veikti ikdienas saimnieciskie darbi, bet arī katru gadu tiek realizēts kāds lielāks projekts. 2020. gadā tā bija Vārmes centra dīķa gultnes tīrīšana un saremontēti ceļa posmi Krodziņš-Zīlītes un Zvaigznes-Ābeles-Pavasari. 2021. gadā sporta hallē atjaunota grīda. Šogad brīvdabas estrādē “Liepu birzs” mainīs elektrolīniju. Pērn ceļa posmu Mūrnieki-Krastmaļi nepaspēja saremontēt, tāpēc to darīs šogad. Šogad plānots saremontēt arī ceļu Brīvnieki-Akmentiņi. Pārvaldniece ir gandarīta par katru Vārmes pagasta iedzīvotāju iniciatīvu. Nesen īstenots projekts sadarbībā ar Lauku atbalsta dienestu, sakopjot Omiķu gravu.

Vārmes pagasta bibliotekāre Edīte Krasnopa sapulcē aicināja iedzīvotājus iesaistīties bibliotēkas rīkotajās aktivitātēs. 13. maijā 17.00 pamatskolas zālē notiks izzinoša spēle “Es mīlu tevi, Vārme!”. Šogad tiek realizēts projekts, kura laikā ikviens pagasta iedzīvotājs var apgūt digitālās prasmes. Nodarbības notiek divas reizes nedēļā.

Vārmes iedzīvotājus interesēja jautājumi par kanalizācijas un ūdens sistēmām, autobusu pieturas slikto stāvokli, kas šobrīd pieder VSIA “Latvijas valsts ceļi”. Tāpat viņi interesējās par šķirojamo atkritumu konteineru piešķiršanu saimniecībām, jo bieži vien pagasta centrā esošie konteineri ir pilni. Sapulces laikā iedzīvotāji pauda neapmierinātību arī par dažādu gružu dedzināšanu un sūdzējās par nekārtībām daudzdzīvokļu mājā “Pūpoli”. Pašvaldības vadība šādos gadījumos aicināja iedzīvotājus ziņot pašvaldības policijai un rakstīt iesniegumu, lai šādas problēmas varētu risināt.