AktualitātesKultūraTūristiem

Kuldīgā pirmo reizi notiks garšu festivāls “Audz’s Kurzemē”

Kuldīgas senais ķieģeļu tilts pār Ventu un tā apkārtne 14. septembrī pārvērtīsies par gardu svētku centru, kurā pirmo reizi norisināsies garšu festivāls “Audz’s Kurzemē”. Kuldīgas senais ķieģeļu tilts šogad svin 150 gadu jubileju. Visas dienas garumā tilta abās pusēs notiks Kurzemes garšu baudīšana, tirgošanās ar vietējo ražotāju produkciju, dažādas meistarklases, sarunas u.c. aktivitātes.

Gardēžu piedzīvojums uz “Garšu tilta” un “Tirgus laukumā”

Unikāla iespēja baudīt vietējās garšas ar skatu uz Eiropā platāko ūdenskritumu – Ventas rumbu! Restorāns “Kopa Taste”, kafejnīca “Cafe Riverside”, maiznīca “Celms Maize” (Kuldīga), krogs “Pasiekstes vējdzirnavas”, restorāns “Mežā” (Ventspils novads), restorāns “Otto” (Pāvilosta) piedāvās baudīt ēdienus, kas gatavoti no Kurzemē audzētiem produktiem. Turpat būs kokteiļu bāri, kur baudīt atspirdzinošus dzērienus, kas izveidoti pēc īpašām kokteiļu receptēm.

Norises vieta: Senais ķieģeļu tilts pār Ventu

“Tirgus laukumā”  varēs iegādāties dažādus vietējo saimniecību produktus – augļus, dārzeņus, gaļu, piena u.c. produktus, iepazīstot pašus ražotājus.

Norises vieta: Stāvlaukums pie “Cafe Riverside”

Kultūras skvērs – kurzemnieku koncertprogrammas un stāvizrādes

Kurzemnieku radītās mūzikas un dziesmu skaņās plkst. 13.00 ieskanēsies Kultūras skvēra skatuve. Varēs baudīt saksofonista Edgara Kārkliņa un dziedātāja Jāņa Narkevica uzstāšanos, mūziķa Kristera Zolmana un citu Kurzemes mākslinieku priekšnesumus. Labu humora devu pašiem par sevi varēs gūt pašmāju kurzemnieku stāvizrādēs par tēmu “Kurzeme, Audz’s Kurzemē, cilvēks, produkts”.

Norises vieta: Skvērs pie Mārtiņsalas kanāla

Sarunu telpa – gudra saimniekošana, ilgtspējīga kulinārija u.c.

Mākslinieku rezidences 2. stāvā sarunu telpā būs iespēja tikties ar dažādiem ekspertiem un uzzināt vairāk par bioekonomiku, saimniecības vadību, ilgtspējīgu kulināriju u.c. Savā pieredzē dalīsies Agnese Hauka par pētījumiem un Liene Klišāne par vietējo produktu vērtībām ikdienas dzīvē, šefpavārs, restorānu īpašnieks Valters Zirdziņš 25 gadu pieredzē ēdināšanas biznesā u.c.

Savukārt Rezidence Kafe Venta pagalmā būs “Ģimenes sēta”, kurā notiks aktivitātes ģimenēm ar bērniem un konditorejas darbnīca no veselīgiem produktiem “Pirmie soļi konditora dzīvē”.

Norises vieta: Pils iela 2

Zivju bārs, picu darbnīca, ēdienu meistarklases

Zivju bārā saimniekos restorāns “Spīķeris 53” (Liepāja), kurā varēs baudīt dažādus zivju ēdienus ar izcilu skatu uz Ventas rumbu un tiltu!

Norises vieta: Terase zem Rezidence Kafe Venta

Tilta mājas (Baznīcas iela 36) pagalmā varēs mācīties gatavot itāļu picu kurzemnieciskā stilā šefpavāra Kristapa Lieldaudzieša vadībā. Savukārt Tilta mājas pagrabstāvā būs dažādas meistarklases – “Divi naži” saimnieks Dāvis Veilands dalīsies zināšanās, ko var pagatavot no pašmāju gaļas produkcijas, šefpavārs Aigars Sīlis stāstīs par marinējumu daudzveidību, Karīna Leinberga-Lemberga atklās ātro uzkodu pasauli. Tilta mājas tējotavā, kurā saimniekos dabas sajūtu radītāja, pirtniece un Kuldīgas smaržīgākā namiņa “Dabas sajūta” īpašniece Ilze Svilpe, varēs pagatavot savu tēju no Kurzemes pļavu ziediem un uzzināt noderīgu informāciju par tēju vākšanu un uzglabāšanu.

Pilsētas dārzā būs “Mākslas parks” ar kuldīdznieces Martas Safonovas mākslas darbnīcu, kā arī kopīgi būs iespējams piedalīties lielformāta mākslas darba tapšanā.

Garšu festivāls “Audz’s Kurzemē” ir lieliska iespēja ikvienam izbaudīt Kurzemes garšas un piedalīties neaizmirstamā svētku atmosfērā.

Aicinām ikvienu uz šo īpašo notikumu, lai piedzīvotu Kurzemes garšu daudzveidību kopā!  

Vairāk informācijas par pasākumu var atrast Facebook lapā: TasteKuldiga.

Pasākumu organizē: Viduskurzemes tūrisma apvienība sadarbībā ar biedrībām “Darīsim paši!”, “Ziemeļkurzemes biznesa asociācija” un “Liepājas rajona partnerība”.

Atbalsta Kuldīgas novada pašvaldība un Kuldīgas novada tūrisma attīstības centrs.

Pasākums tiek finansēts no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) 19.3.pasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”.