AktualitātesKultūraKuldīga

200 mūziķi Dziesmu dienas koncertā “Visskaistākais mantojums” Kuldīgā

Kuldīgas Sv. Katrīnas ev. luteriskajā baznīcā 17. augustā plkst. 16.00 koncertu “Visskaistākais mantojums” (16. Psalms) sniegs Latvijas Baptistu draudžu savienības Muzikālās kalpošanas apvienības mūziķi. Klātesošos uzrunās Kuldīgas baptistu draudzes mācītājs Mārtiņš Anševics

Koncertā slavas un pielūgsmes mūzika skanēs kopkora, solistu un orķestra sniegumā. Vairāk nekā 200 mūziķu lielais sastāvs koncertā izdziedās un izspēlēs muzikāli garīgu aicinājumu, teikt un slavēt Dievu, lūgt par mūsu zemi un Ukrainu, sargāt ģimenes vērtības, apliecināt savu uzticēšanos Dievam.

Kuldīga kā koncerta norises vieta nav izvēlēta nejauši. Muzikālās kalpošanas apvienības vadītājs, koncerta mākslinieciskais vadītājs Māris Dravnieks stāsta: “Pasaulē ir daudz jaunu modernu pilsētu, kas lepojas ar inovatīvām arhitektoniskām formām un futūrisku veidolu. Kuldīgas spēks un daiļums ir gadsimtu elpas apdvesti nami, ielas, tilts un Rumba. Un cilvēki, kuri rūpējas par vēsturiskā mantojuma saglabāšanu. To apliecina arī Kuldīgas vecpilsētas pirmais veiksmīgais gads UNESCO kultūras mantojuma saraksta pilntiesīgu dalībnieku statusā. Kuldīgas skaistāko torņu – Sv. Katrīnas un Sv. Annas ev. luteriskās baznīcas smailes vērš domas augšup, atgādinot par dvēseles visskaistāko mantojumu – ticību Svētajam un Mūžīgajam.”

Dziesmu dienas koncerta “Visskaistākais mantojums” mākslinieciskie vadītāji ir Rudīte Tālberga un Māris Dravnieks.

Koncertā piedalīsies mūziķi no Aizputes, Cēsu, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas Centra, Ciānas un Pāvila, Madonas, Mazsalacas, Mežgalciema, Nāriņciema, Ogres, Piltenes, Priekules, Rīgas Āgenskalna, Golgātas, Mateja, Pestīšanas Tempļa un Vīlandes draudzes, Sabiles, Saldus, Skrīveru, Talsu, Užavas, Ventspils un citām draudzēm.

Pasākumu organizē LBDS Muzikālās kalpošanas apvienība sadarbībā ar Kuldīgas baptistu draudzi, Kuldīgas Sv. Katrīnas ev. luterāņu draudzi.

Ieeja koncertā bez maksas.

Muzikālās kalpošanas apvienība ir viena no Latvijas Baptistu draudžu savienības nozarēm, ko brīvprātīgi veido dažādas muzikālās kalpošanas vienības draudzēs – kori, ansambļi, slavēšanas grupas, instrumentālie ansambļi un orķestri, lai īstenotu muzikālo sadarbību starp dalībniekiem, valsts un nevalstiskajām organizācijām un organizētu dalībnieku kopīgus muzikālos pasākumus Kristus evaņģēlija sludināšanā.