AktualitātesKuldīga

Vērienīgi aizvadīts Demokrātijas festivāls Kuldīgā

2. un 3. augustā Kuldīgas vecpilsētā ap Kuldīgas Adatu tornis norisinājās jau par tradīciju kļuvušais Demokrātijas festivāls Kuldīgā. Festivālā svinēt demokrātiju šogad aicināja ar saukli “Demokrātija, mēs tevi gribam!”. Pasākumā bija iespēja piedalīties ikvienam interesentam, kurš vēlējās izspēlēt, iepazīt, uzzīmēt, pagaršot un piedzīvot demokrātiju.

Demokrātijas festivālu atklāja “Demokrātijas kafejnīca”, kur pie galdiņiem pēc nejaušības principa izvēlēti dalībnieki diskutēja ar slepeno viesi – Kuldīgas novada domes priekšsēdētāju Inesi Astaševsku. Vakara turpinājumā notika režisora Jāņa Baloža kopienā balstīta teātra izrāde “Pieaugšana”, un vakaru noslēdza “Eiropas ideju simpozijs”.

Festivāls turpinājās sestdien līdz pat vakaram ar plašu aktivitāšu klāstu. Norisinājās spēles par demokrātijas tēmu, diskusijas, radošās darbnīcas, Demokrātijas festivāla vēlēšanas un varēja piedalīties konsultācijās pie demokratologa. Bērniem bija īpaši sagatavotas demokrātiskas aktivitātes visas dienas garumā. Festivāla noslēgumā notika spēle “Lielā tautu staigāšana” un “Demokrātijas diskotēka”.

Demokrātijas festivāls Kuldīgā ir paštaisīti demokrātijas svētki, kur praktizēt demokrātiskās iemaņas – mēģināt sarunāties ar svešiniekiem un pretēju viedokļu pārstāvjiem, klausīties un sadzirdēt, kā arī vienkārši priecāties par demokrātisku kopābūšanu.

Festivāla iniciators biedrība Kurzemes NVO centrs. Organizēšanā varēja iesaistīties ikviens interesents gan individuāli, gan no dažādām organizācijām Kuldīgas novadā un Latvijā. Pasākums atbalstītāji – Kuldīgas novada pašvaldība, Sabiedrības integrācijas fonds, Latvijas Pilsoniskā alianse un Europe Direct Kuldīga.

Foto – Sintija Šlēgels