AktualitātesJaunumiKultūra

Piedzīvo nākotnes mākslu “Cooldiga Art Fest” pasākumā Kuldīgā

Šovasar 24. augustā Kuldīga kļūs par inovāciju un mākslas centru, jo no 24. augusta līdz 13. septembrim norisināsies aizraujošais “Cooldiga Art Fest”. Adatu Fabrikā, Kalpaka ielā 4,

24. augustā no plkst. 12.00 līdz 16.00 notiks pasākuma atklāšana, kurā apmeklētājiem būs unikāla iespēja iepazīt virtuālās (VR) un papildinātās realitātes (AR) pasauli.

“Cooldiga Art Fest” piedāvā nebijušu pieredzi, kas apvieno mākslu ar jaunākajām tehnoloģijām, lai radītu neaizmirstamus iespaidus. Neatkarīgi no tā, vai esat tehnoloģiju entuziasts vai mākslas mīļotājs, šis pasākums ir lieliska iespēja atklāt jaunas iespējas un izbaudīt mākslu citā dimensijā.

Pasākuma aktivitātes:

  • Virtuālās un papildinātās realitātes mākslas izstāde: Izbaudiet unikālus VR un AR mākslas darbus, ko radījuši 15 talantīgi digitālie mākslinieki. Iegremdējieties mākslas pasaulē, kas ir pilna ar pārsteigumiem un inovācijām.
  • AR objekti: Apmeklējiet Kuldīgas ielas un atklāj papildinātās realitātes objektus, kas sniedz jaunu skatījumu uz pilsētas ainavu.
  • VR spēles: Piedalieties interaktīvās VR spēlēs, kas ļauj piedzīvot jaunus piedzīvojumus un emocionālus pārdzīvojumus.
  • VR video: Izbaudiet dažādus notikumus un emocijas, izmantojot aizraujošus VR video, kas aizvedīs jūs uz citām pasaulēm.
  • Autoru prezentācijas: Iepazīstieties ar māksliniekiem un viņu darbiem klātienē, uzziniet vairāk par viņu radošajiem procesiem un iedvesmu.

Pasākums ir bezmaksas un atvērts visiem interesentiem, neatkarīgi no vecuma vai tehnoloģiju zināšanām. Tā ir lieliska iespēja gan bērniem, gan pieaugušajiem iepazīt un izprast nākotnes tehnoloģijas draudzīgā un izglītojošā vidē.

“Cooldiga Art Fest” pasākumu organizē un atbalsta Kuldīgas novada pašvaldība, Digitālo inovāciju centrs, ASTE (Art Science Technology Education), MPLab (Mākslas pētījumu laboratorija), RTU Liepāja un Valsts kultūrkapitāla fonds.