Aktualitātes

Kuldīgas novadā viesojas Japānas pilsētas Fudzi mērs Yoshimasa Konagai

9. un 10. jūlijā Kuldīgas novadā viesojās delegācija no Japānas pilsētas Fudzi – mērs Yoshimasa Konagai, Tūrisma apmaiņas nodaļas vadītājs Toshikatsu Ishii, tirdzniecības pārstāvis Masaharu Ueda un projekta menedžeris Kazuo Yamaguchi.

Japānas delegācija Kuldīgā apmeklēja Stiga RM, industriālo un moderno Kaļķu ielas kvartāla ražotnes, darbnīcas un kafejnīcas, kā arī apmeklēja Kuldīgas Adatu fabriku, kur iepazinās ar LIAA pārstāvniecību Kuldīgā, Kuldīgas digitālo inovāciju centru un Latvijas Mākslas akadēmijas filiāles Starptautisko studiju programmu pakalpojumu dizainā. Papildus tam ciemiņi iepazinās ar vietējo kultūru un ikdienu, apmeklējot Kuldīgas novada muzeju, Restaurācijas centru un apskatot UNESCO Pasaules mantojumā iekļauto vecpilsētu.

Viesus Kuldīgas novada domē uzņēma Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inese Astaševska, priekšsēdētājas vietnieks Artis Roberts, izpilddirektors Rimants Safonovs, kā arī Būvvaldes vadītāja Jana Jākobsone – iepazīstinot gan ar Kuldīgas novada attīstības iecerēm, gan vecpilsētas pārvaldības principiem.

Pašlaik Fudzi un Kuldīgas novads kopīgi attīsta vairākus pilsētvides, kultūras, digitālo inovāciju un uzņēmējdarbības projektu ieceres, veidojot pamatu sadraudzības pilsētu līguma noslēgšanai. Lai stiprinātu abu pilsētu sadarbību, Fudzi mērs un Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja pie Māras dīķa iestādīja sakuras jeb Japānas dekoratīvā ķirša stādu, bet Adatu fabrikā abi mēri atklāja foto izstādi, kura veidota no skaistiem dabas skatiem ar Fudzi kalnu.