AktualitātesBūvniecība

Noslēgts līgums par darbu pabeigšanu Virkas kvartālā

Noslēdzoties atkārtotam iepirkumam “Būvdarbu pabeigšana objektā “Lapegļu, Virkas, Tehnikas, Īsās un Akmeņu ielu pārbūve Kuldīgā, Kuldīgas novadā,” pašvaldība 27. jūnijā parakstījusi līgumu ar SIA “ARB7” par atlikušo darbu pabeigšanu trīs mēnešu laikā.

Šobrīd ir pabeigta lielākā daļa –  vairāk kā 80% –  no kopējā darbu apjoma. Lai darbus pabeigtu pilnībā, jāizbūvē sadzīves kanalizācijas tīkla posms Virkas ielā, gājēju ietves Akmeņu, Lapegļu ielās un Virkas ielā posmā no veikala “Sigma Elektro,” nobrauktuves Tehnikas ielā, jāveic labiekārtošanas, apzaļumošanas un videonovērošanas ierīkošanas darbi.

Virkas kvartāla  būvniecība, kad vienlaikus tiek pārbūvētas piecas ielas, ir viens no vērienīgākajiem projektiem Kuldīgas novadā. Šāda mēroga būvobjektos vienmēr jārēķinās ar riskiem un izaicinājumiem. Ar tādiem saskārās būvnieks SIA “RERE VIDE”. Tehnoloģiskā pārtraukuma laikā pašvaldība saņēma informāciju, ka saistībā ar uzņēmumā notiekošajiem procesiem, būvnieks vairs nespēj pildīt uzņemtās līgumsaistības – kā rezultātā martā līgums tika izbeigts un izsludināts jauns iepirkums, lai varētu izvēlēties citu būvnieku, kas pabeigtu darbus iespējami īsā laikā.

Saskaņā ar noslēgto līgumu, būvuzraudzību turpina SIA “Baltline Globe” un autoruzraudzību SIA “BM projekts.” Līguma summa, tai skaitā SIA “Kuldīgas ūdens” atlikusī daļa, ir  519 724,33 EUR + PVN.