AktualitātesKultūraAlsungas pagasts

Starptautisko burdona festivālu ar enerģisku koncertu kuplinās grupa “Auļi”

Šovasar, no 5. līdz 7. jūlijam, suitu kultūrtelpā – UNESCO nemateriālā mantojuma vietā Alsungā, Gudeniekos un Jūrkalnē – norisināsies 6. Starptautiskais burdona festivāls. Festivāla ietvaros, 5. jūlijā, Alsungas Livonijas Ordeņa pils pagalmā uzstāsies festivāla īpašie viesi – bungu un dūdu grupa “Auļi”.

Grupa “Auļi” aktīvi kopj un attīsta dūdu un bungu spēli Latvijā. Dūdas ir viens no galvenajiem burdona muzicēšanas instrumentiem un viens no izplatītākajiem instrumentiem mūsu tautas vēsturē. 6 dūdenieki, kontrabasists un 3 bundzinieki uz skatuves rada spēcīgu un pozitīvu enerģijas lādiņu, kas aizrauj katru klausītāju!

Koncerts Alsungas pils pagalmā sāksies plkst. 20:00. Pasākuma teritorija apmeklētājiem būs atvērta no plkst. 19.00. Biļetes uz koncertu līdz 1. jūlijam maksā 20 EUR, bet pēc 1. jūlija – 25 EUR. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļetes var iegādāties Biļešu paradīzes kasē – https://ej.uz/x3fk.

6.starptautiskais burdona festivāls “Nosargāt gadsimtus” suitu pusē stiprinās un popularizēs burdondziedāšanas tradīcijas un iezīmēs tās plašo daudzveidību. Festivāls pulcēs folkloras kopas gan no Latvijas, gan ārzemēm: Gruzijas, Sardīnijas (Itālija), Ziemeļmaķedonijas un Baltijas valstīm.

Līdzās koncertiem un mūziķu priekšnesumiem burdona festivāls visās trīs suitu kultūrtelpas vietās trīs dienu garumā piedāvās dažādas meistarklases, aktivitātes bērniem, lietišķās mākslas izstādi, svētku gājienu un dalībnieku sadziedāšanos.

Burdona festivālu rīko biedrība EKC “Suiti” sadarbībā ar Kuldīgas un Ventspils novada pašvaldībām, izmantojot Valsts kultūrkapitāla fonda un Kurzemes kultūras programmas atbalstu.

Nepalaidiet garām iespēju piedzīvot neaizmirstamus muzikālus mirkļus un izbaudīt bagātīgās suitu kultūrtelpas tradīcijas Burdona festivālā!

Vairāk informācijas par Starptautisko Burdona festivālu: https://kuldigasnovads.lv/julija-alsunga-notiks-starptautiskais-burdona-festivals/