AktualitātesJaunumiIzglītība

Kuldīgas novada karjeras konsultanti viesojas iespaidīgajā Bulduru Tehnikumā

Atsaucoties Latvijas Karjeras attīstības atbalsta asociācijas (LKAAA) aicinājumam,  Bulduru Tehnikumā viesojās karjeras konsultanti no vairākām Latvijas pilsētām, pārstāvot plašu iestāžu spektru – gan vispārizglītojošās skolas, profesionālo un augstākās izglītību, gan NVA un pašvaldību iestādes.

Klātesošajiem bija iespēja ielūkoties Bulduru Tehnikuma ikdienā, viesojoties gan siltumnīcās un āra prakšu vietās, kur vēl aktīvi darbojas audzēkņi, gan ielūkoties vairākos angāros un iepazīt materiāli tehnisko bāzi. Tehnikuma audzēkņi informēja par skolas piedāvātajām profesionālās izglītības programmām, mācību procesu un iespējām, kā arī pastāstīja par savu personīgo izvēli un ieguvumiem.

Semināra otrajā daļā LKAAA biedri Arturs Homins un Ramona Kočāne informēja  par savu pieredzi viesojoties mācību vizītēs Kiprā un Zviedrijā, akcentējot ārvalstu jaunāko karjeras atbalsta pieredzi. Šie braucieni notiek “ACADEMIA” studiju vizīšu iniciatīvas ietvaros. Tas ir Eiropas projekts, kas karjeras atbalsta speciālistiem sniedz iespēju piedalīties mācību mobilitātē uz ārvalstīm. Savukārt, LKAAA pārstāvis Ralfs Spāde pastāstīja par pieredzi, uzņemot ārvalstu karjeras speciālistus Latvijā.

LKAAA ir nevalstiska organizācija, kas izveidota ar mērķi – veicināt Latvijas valsts ekonomikas un iedzīvotāju labklājības stiprināšanai paredzētas karjeras attīstības atbalsta sistēmas veidošanu.