Aktualitātes

Mārtiņsala saņem Nacionālo peldvietu kvalitātes sertifikātu

Maija izskaņā Kuldīgas oficiālā peldvieta – Mārtiņsala – saņēma Nacionālo peldvietu kvalitātes sertifikātu, kas apliecina – peldvieta ir gatava jaunajai sezonai un ūdens kvalitāte tajā ir laba.

To apstiprina arī Veselības inspekcijas 7. maijā veiktā ūdens mikrobioloģiskā un vizuālā pārbaude  – Mārtiņsalā ūdens kvalitāte atbilst visām prasībām un šajā peldvietā peldēties ir atļauts.

Inspekcija informē, ka peldvietas ūdens kvalitāte pēc izmeklētajiem rādītājiem un vizuālās pārbaudes parauga ņemšanas vietā ir atbilstoša 28.11.2017. Ministru kabineta noteikumiem Nr. 692 „Peldvietas izveidošanas, uzturēšanas un ūdens kvalitātes pārvaldības kārtība” un tajā peldēties ir atļauts.

Lai rūpētos par iedzīvotāju veselību un vides tīrību, pašvaldība arī peldsezonas laikā papildus Valsts inspekcijas mērījumiem, pēc savas iniciatīvas veiks ūdens paraugu kontroli Mārtiņsalas peldvietā.

Mārtiņsala oficiāli peldsezonu atklās 1. jūnijā, kad svinīgi tiks pacelts Nacionālās peldvietu karogs, kā arī darbu sāks glābēji.