AktualitātesIzglītība

Kuldīgas novada jauniešus – topošos automehāniķus – iedvesmo Toyota mehāniķis Mārtiņš Zūlis

“Ne vienmēr viss tiek dots uzreiz – sevi ir jāpierāda! Iemācies lietas izdarīt līdz galam un nebaidies sākt no pašas apakšas””– ar šādiem vārdiem Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma jauniešus – topošos automehāniķus –  iedvesmas lekcijā uzrunāja Mārtiņš Zūlis. Viņš ir Toyota Gazoo Racing World Rally Team Takamoto Katsutas ekipāžas galvenais mehāniķis –  gatavojoties Tet Rally Latvia, kurš no 18. līdz 21. jūlijam notiks arī Kuldīgas novadā, viesojās pie mūsu novada jauniešiem.

Mārtiņš Zūlis jauniešiem pastāstīja, kā nokļuvis prestižajā Toyota komandā un kādas iemaņas nepieciešamas, lai strādātu par galveno mehāniķi. “Ir svarīgi darīt darbu, kas patīk. Man katra diena ir kā izaicinājums, kurā mācīties un apgūt ko jaunu. Katra diena ir kā jauna pieredze.” Šobrīd Mārtiņa pakļautībā ir 6 mehāniķi, kas seko līdzi rallija auto tehniskajam stāvoklim. Komandas darbs un saprašanās no pus vārda ir īpaši būtiska, jo auto jāspēj saremontēt ļoti ātrā laikā.  Mārtiņš kā vienu no veiksmes stāstiem min sacensības Zviedrijā, kurās kopā ar kolēģiem rallija auto ātrumkārbu nomainījuši rekordīsā laikā –  9 minūtēs.

Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma jauniešus interesēja dažādi jautājumi –  gan rallija mehāniķa tieši pienākumi un atalgojums, gan darba režīms un specifika. Tāpat jaunieši interesējās par prakses iespējām Toyota komandā.

Atgādinām, ka Tet Rally Latvia notiks no 18. līdz 21. jūlijam un šajā laikā novadā plānotas dažādas norises:  

19. jūlijā Kuldīgā svinīgi sagaidīsim Tet Rally Latvia ekipāžas, kas dosies parādes braucienā – vispirms šķērsojot Ķieģeļu tiltu, tad turpinot maršrutu pa Baznīcas ielu, sekojoši nogriežoties uz Liepājas ielu, tad uz Kalpaka ielu, un pa Smilšu ielu sasniedzot Pilsētas laukumu, kuru apbraucot dosies tālāk.

Tikmēr sestdien – 20. jūlijā –  no paša rīta, visas Tet Rally Latvia ekipāžas atgriezīsies Kuldīgas novadā, kur būs paredzēti trīs ātrumposmi. Dalībniekiem diena sāksies ar SS9 Pilskalns un SS10 Snēpele, pēc kuru veikšanas visas ekipāžas ieradīsies Kuldīgas Pilsētas laukumā, kur paredzēta mediju un dalībnieku zona – vieta, kur rallija interesenti varēs klātienē satikt pasaules čempionāta dalībniekus un redzēt to automašīnas.

Pēc nelielas atelpas, autosportisti atkal sēdīsies rallija auto, lai dotos uz Kuldīgas novadā paredzēto trešo ātrumposmu SS11 Īvande. Lai gan šodien vēl netika norādītas precīzas skatītāju zonas, Tet Rally Latvia apmeklētāji varēs izvēlēties sev tīkamāko – gan līkumotu sekciju, gan ceļu posmu, kas veicams lielā ātrumā; gan šaurus, gan platus ceļus, vai skatpunktu ar tramplīnu. Bet tiem Kuldīgas iedzīvotājiem un viesiem, kuri nevarēs rast iespēju doties uz ātrumposmiem, sagādāta kāda īpaša iespēja – pilsētas Rātslaukumā četru dienu garumā tiks izvietots lielais ekrāns un iekārtota īpaša fanu zona, kur tiešraidē sekot līdzi norisēm visos Tet Rally Latvia ātrumposmos.

 

Vairāk informācijas: https://kuldigasnovads.lv/tet-rally-latvia-ar-dalibnieku-paradi-un-atrumposmiem-viesosies-kuldigas-novada/