AktualitātesPašvaldība

Draudzīgā aicinājuma dienā dāvina grāmatas novada skolām

Grāmata ir ne tikai vērtīgs izglītības līdzeklis, bet arī kultūras mantojuma saglabātāja, tā attīsta iztēli, domāšanu un radošo potenciālu – ar šādu moto Kuldīgas novada domes deputāti arī šogad turpina “Draudzīgā aicinājuma” ideju un dāvina grāmatas Kuldīgas novada izglītības iestādēm.

Domes priekšsēdētāja Inese Astaševska izvēlējusies izzinošu grāmatu –  “Vai tas var būt? Jautājumi un atbildes”. “Dāvināšu to pirmsskolas izglītības iestādei „Bitīte”, jo jau no mazotnes ir jāprot uzdot īstos jautājumus un zināt faktos balstītas atbildes!” saka priekšsēdētāja.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas vietnieks Artis Roberts ar grāmatu “Gudras domas zinātkāriem prātiem” papildinās Kuldīgas Centra vidusskolas grāmatu plauktu, vēlot skolēniem ne tikai meklēt pareizās atbildes, bet arī iepazīt seno domātāju idejas, kas joprojām turpina būt noderīgas un ļauj izprast dzīvi arī mūsdienās.

Arī Kuldīgas novada domes deputāte Brigita Freija grāmatu dāvinās Kuldīgas Centra vidusskolai, kurā nesen tika atklāts lasītplaukts. “Priecājos, ka skola aizsākusi jauku lasītprasmes veicināšanas projektu “Lasītplaukts”. Projekta ietvaros skolēni ne tikai cītīgi lasīs un mainīsies grāmatām, bet arī veidos grāmatu ieteikumus un filmēs video, kurus būs iespēja noskatīties arī citu klašu skolēniem, tā popularizējot lasīšanas prieku. Tāpēc priecājos, ka arī es varu dot ieguldījumu šajā akcijā.”

Kuldīgas novada domes izpilddirektora vietniece Agnese Buka grāmatu “Pirkstiņdarbi radošām meitenēm un puikām” dāvinās Skrundas vidusskolai: “Pieaugušie no bērniem var mācīties vēlmi darboties, atvērtu skatījumu uz dzīvi, radošumu un bagātu iztēli. Tās ir īpašības, kuras vērtēju ļoti augstu. Dāvinot šo grāmatu Skrundas vidusskolas skolēniem, novēlu  jauniešiem tās nekad nepazaudēt un pilnveidot.”

Iepriekšējos gados “Draudzīgā aicinājuma” dienā deputāti grāmatas dāvinājuši Alsungas pamatskolai, Skrundas vidusskolai, Viduskurzemes pamatskolai-attīstības centram, Ēdoles pamatskolai, Vilgāles sākumskolai, pirmsskolas izglītības iestādei “Cīrulītis”, V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolai, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolai, Priedaines bibliotēkai, Kuldīgas Centra vidusskolai, Vārmes pamatskolai, Kuldīgas slimnīcas bērnu nodaļai, Kuldīgas 2. vidusskolai, kādreizējai Kuldīgas pamatskolai, Kuldīgas Galvenajai bibliotēkai, Turlavas pamatskolai un Mazo bērnu skolai.

“Draudzīgā aicinājuma” diena ir ikgadēja akcija, kas Latvijā tiek atzīmēta 28. janvārī. Tās mērķis ir veicināt Latvijas skolu atbalstu, dāvināt grāmatas, mākslas priekšmetus un ziedot līdzekļus skolu fondiem. “Draudzīgā aicinājuma” tradīciju 1935. gada 28. janvārī aizsāka Ministru prezidents Kārlis Ulmanis, kurš savā vārdadienā uzdāvinājis bērnības skolai grāmatas un lūdzis, lai arī citi atceras savas skolas.