Nīkrāces pagasts

Priecīgā noskaņojumā, plecu pie pleca, Nīkrāce iedejo Jaunajā gadā

Ziemassvētku laiks Nīkrācē šogad bijis īpaši rosīgs, jo ik katra diena piepildīta ar svētku gaidīšanas Brīnumu. Arī šogad ar pašdarinātām atklātnītēm un pašu ceptām piparkūkām devāmies iepriecināt Nīkrāces pagasta seniorus. Runājot par dāvanām, esam raduši domāt materiālās kategorijās, bet šīs akcijas mērķis ir dāvāt noskaņu un siltas sajūtas, tiekoties ar Nīkrāces pagasta rūķu saimi un, padarot gaišāku ikdienu ne tikai apdāvinātajam, bet arī pašiem dāvinātājiem.

Kā katru gadu, egles pušķošana un uzstādīšana izvērtās par jauku saliedēšanās pasākumu drēgnajā ziemas dienā. Paldies Andrim Viļumsonam par palīdzību, lai lieli un mazi varētu priecāties par sava ciema galveno rotu. Pamodināt zaļo skaistuli palīdzēja Vaiņodes kultūras nama amatierteātris ar uzvedumu “Ziemassvētki nāk”, kā arī Rudbāržu folkloras kopa “Kamenīte”, aicinot piedalīties vienā no senākajiem Ziemassvētku rituāliem – bluķa vilkšanā. Netrūka arī jautrība un svētku prieks visai ģimenei, rotaļas un fotogrāfēšanās ar Ziemassvētku vecīti un, protams, saldumu paciņas.

Kad ar zaļo egļu skujām aizsmaržojuši Ziemassvētki, ar laimes vēlējumiem klāt Jaunā gada sagaidīšanas balle kopā ar grupu “BrekšuPekši”, jautrā un priecīgā noskaņojumā, plecu pie pleca, iedejojām Jaunajā gadā. Lai Jaunais gads ir bagāts ar labām domām, darbīgām dienām un priecīgiem atelpas brīžiem. Optimismu, gaišas domas, radošas ieceres un izdošanos 2024. gadā!