AktualitātesJaunumi

Kuldīgas Galvenā bibliotēka svin 103. dzimšanas dienu

12. decembrī, ar muzikāliem pārsteigumiem un satikšanās prieku Kuldīgas Galvenā bibliotēka atzīmēja 103 gadu jubileju. Kuldīgas novada pašvaldības vārdā kolēģus sveica domes priekšsēdētajas vietnieks Artis Roberts.

“Patiess prieks Jūs sirsnīgi sveikt svētku dienā. Cauri gadiem bibliotēka vienmēr bijusi stabila un pamatīga vērtība – vienlaikus  tā ir arī mainīga un elastīga.  Jūs stipriniet bibliotēkas pirmsākumus, popularizējiet grāmatas un lasīšanas prieku. Bet no otras puses esat elastīgi un pielāgojaties mūsdienām – tehnoloģijām un digitalizācijai. Novēlu saglabāt savus pamatus, pamatīgumu un arī turpmāk būt tikpat pieejamiem, smaidīgiem un atvērtiem ikvienam. Paldies par Jūsu darbu!”

Kuldīgas Galvenajā Bibliotēkā visas dienas garumā no 9.00 līdz pat 18.00 sagaidīja dažādas aktivitātes un pārsteigumi. Apmeklētājiem bija iespēja uzzināt dažādus interesantus faktus par bibliotēku, kā arī ielūkoties kāda bijusi bibliotēka 100 gadus senā pagātnē, kāda tā ir mūsdienās un, izmantojot digitālās tehnoloģijas, iztēloties, kāda tā varētu būt vēl pēc simts gadiem.

Bibliotēkas 2. stāvā notika īpaša tikšanās ar latviešu mūziķi un grāmatas “Sākums mūs atrod pats” autoru Kārli Kazāku, kura klātbūtne papildināja Bibliotēkas dzimšanas dienas svētku atmosfēru.

Sirsnīgi sveicam Kuldīgas Galveno bibliotēku un tās lasītājus jubilejā!