AktualitātesKultūraSvarīgi

Kuldīga aicina uz lielāko Ziemassvētku tirgošanos Kurzemē “Ziemassvētki dun Kuldīgā 2023”

15. un 16. decembrī aicinām ikvienu kuldīdznieku un pilsētas viesi piedalīties lielākajā pirmssvētku notikumā Kurzemē ”Ziemassvētki dun Kuldīgā”, kur būs iespēja sarūpēt dāvanas sev tuvajiem, nogaršot un iegādāties vietējo ražotāju gardumus svētku galdam un baudīt plašu kultūras programmu. “Ziemassvētki dun’ Kuldīgā” galvenais svētku centrs būs Kuldīgas radošais kvartāls – Kaļķu ielas kvartāls, bet tirgošanās, pārsteigumi, atrakcijas notiks arī Kuldīgas veikalos, kafejnīcās un restorānos.

 Dāvanu tirdziņš, dejas un Ziemas stāsts Ventas rumbā

 Piektdien, 15. decembrī no plkst. 16:00 līdz 21:00, Kaļu ielas kvartālā (Kaļķu ielā 14), vairāk nekā 70 tirgotājus pulcēs plašākais Kurzemes dāvanu tirdziņš.Būs iespēja sarūpēt dāvanas sev tuvajiem, nogaršot un iegādāties vietējo ražotāju gardumus svētku galdam un baudīt kultūras programmu, īpaši padomāts būs par mazākajiem apmeklētājiem, kurus gaidīs dažādas darbnīcas un aktivitātes. Par svētku noskaņu un muzikālo atmosfēru pasākuma svētku laikā rūpēsies mūziķis Toms Auza.

Sestdien, 16. decembrī “Ziemassvētki dun Kuldīgā” Kaļķu ielas kvartālā pircējus gaidīs no  plkst. 14:00 līdz 21:00. Šajā dienā par muzikālām lustēm parūpēsies apvienība “Ziemassvētku kvartets,” bet no plkst. 18:00 koncertzālē “Klavins Piano” (Kaļķu iela 16) pašus mazākos priecēs Liepājas leļļu teātra viesizrāde “Sniega karaliene,” No plkst. 18:00 līdz 21:00 viesnīcas “Sīmanis Hotel” pagalmā būs iespēja ļauties “Silent Disco” – klusās dejas ar bezvadu austiņām tā vien aicinās izkustēties pie labākajiem retro un house hitiem.

“Ziemassvētki dun Kuldīgā” laikā svētku noskaņa un kopā būšanas prieks pārņems visu pilsētu un papildus Ziemassvētku tirdziņam Kaļķu ielas kvartālā, pirmssvētku rosība valdīs arī citviet pilsētā  – no plkst. 17:00 līdz 19:00 Kuldīgas veikali, saloni, kafejnīcas un kultūrvietas Liepājas un Baznīcas ielās piedāvās ne tikai ikdienā nopērkamas lietas, bet liela daļa no tiem būs sarūpējuši pārsteigumus, piemēram, degustācijas, atlaižu akcijas un meistarklases.

Līdzās izrotātajai pilsētai “Ziemassvētki dun Kuldīgā” laikā divu dienu garumā būs vērojama gaismēnu spēle Ventas rumbā, ļaujot piedzīvot neaizmirstamu ziemas burvību.

Labdarības akcija – “Uzdāvini mammai un tētim brīvdienu”

 Lai stiprinātu vecākus, kuri rūpējas par neārstējamiem slimiem bērniem, “Ziemassvētki dun Kuldīgā” ietvaros norisināsies labdarības akcija –“Uzdāvini mammai un tētim brīvdienu.” Tās mērķis ir atbalstīt Kuldīgas novada paliatīvajā aprūpē esošu 20 bērnu mammas un tētus, lai viņi var nedaudz atpūsties, veltīt laiku sev, tādejādi uzlabojot un kaut nedaudz atvieglojot ģimenes ikdienu.

Visi ienākumi no Labdarības akcijas tiks novirzīti, lai dāvinātu mammām un tētiem vienu piepildītu brīvdienu, dodot iespēju atpūsties, pavadīt dienu radoši un iedvesmojoši.

Latvijā ir vairāk kā 600 ģimeņu, kuras ikdienā rūpējas par smagi slimiem bērniem. Ar šo labdarības akciju vēlamies pievērst sabiedrības uzmanību paliatīvās aprūpes problēmsituāciju risināšanai Latvijā. Aicinām savā ikdienas steigā nedaudz apstāties un aizdomāties, ka par katru šo smagi slimo bērnu nepārtraukti rūpējas nogurusi mamma, tētis vai kāds cits ģimenes loceklis.

Kā piedalīties labdarības akcijā?

  • Atnāc uz Kaļķu ielas kvartālu (Kaļķu iela 14, Kuldīga) “Ziemassvētki dun Kuldīgā” laikā un atrodi Labdarības telti. Ziedo labam mērķim un pretī mēs tev dāvāsim iespēju izvēlēties kādu no 10 Latvijas mākslinieku pastkartēm, kuru ar laba vēlējumiem varēsi nosūtīt draugiem vai radiem tur pat novietotā pasta kastē.
  • Labdarības akcijā savu mākslas darbu pastkartes dāvinās mākslinieces un brīnišķīgu darbu autores – Agnese Veinberga, Elita Patmalniece,  Agnese Kaupere, Kristine Kutepova, Ildze Ose, Katrīna Kalniņa, Dita Lūse, Baiba Feoktistova, Elīna Sanda Zaķe un Zane Ūpe.
  • Ja vēlies piedalīties ar savu ziedojumu Labdarības akcijā, to būs iespējams izdarīt arī pirmssvētku nedēļā no 18. – 22. decembrim Kuldīgas novada tūrisma attīstības centrā, Baznīcas ielā 5, no pirmdienas līdz piektdienai, no plkst. 09:00 līdz 17:00.

“Ziemassvētki dun Kuldīgā” organizē Kuldīgas novada tūrisma attīstības centrs /Visit Kuldiga/, atbalsta Kuldīgas novada pašvaldība un Kaļķu ielas kvartāls.

Tversim svētku sajūtas ”Ziemassvētki dun Kuldīgā”!