AktualitātesPašvaldība

Kuldīgas attīstības aģentūru vadīs Aiga Vanaga – Poriķe

Kuldīgas novada pašvaldības iestādi “Kuldīgas attīstības aģentūru” no šī gada 1. decembra vadīs līdzšinējā vadītājas vietniece Aiga Vanaga – Poriķe  – tā 30. novembra sēdē lēma Domes deputāti.

Aiga Vanaga – Poriķe ir novadniece. Viņas līdzšinējā darba pieredze ir cieši saistīta ar projektu vadību, attīstības, plānošanas dokumentu izstrādi un uzraudzību. Pēc augstskolas absolvēšanas strādājusi Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Valsts stratēģiskās plānošanas departamentā. No 2014.-2017.gadam darbojās kā Alsungas novada dome Attīstības nodaļas vadītāja. Kopš 2017.gada strādā Kuldīgas novada pašvaldības iestādē “Kuldīgas attīstības aģentūru” sākotnēji kā projektu vadītāja, bet no 2021.gada, kā vadītājas vietniece. No 2023. gada septembra kļuvusi par “Kuldīgas attīstības aģentūras” vadītājas pienākumu izpildītāju.

“Vairāku gadu darbs Kuldīgas attīstības aģentūrā ir veidojis manu redzējumu par pašvaldības, valsts un Eiropas Savienības vērtībām un attīstību. Pēdējie pieci gadi ir bijuši dažādu izaicinājumu un pārmaiņu pilni gan man, gan visam aģentūras kolektīvam, tomēr ar zināmu radošumu, uzkrājot pieredzi un zināšanas, esam spējuši paveikt nozīmīgas lietas Kuldīgas novada un iedzīvotāju labā. Solis uz vadītāja amatu ir liela atbildība, kuru es pieņemu ar dziļu pārliecību un apņemšanos turpināt līdzšinējās vadītājas Daces Šēles iesākto,  vienlaikus rosinot jaunas projektu, uzņēmējdarbības atbalsta un novada attīstības idejas. Esmu pateicīga ikvienam aģentūras un pašvaldības kolēģim par līdzšinējo sadarbību un novērtēju man sniegto uzticību un atbalstu,” saka “Kuldīgas attīstības aģentūras”  vadītāja Aiga Vanaga – Poriķe.

Kuldīgas attīstības aģentūras vadībā 2023. gadā  īstenoti novadam nozīmīgi attīstības projekti – atjaunota Kuldīgas Centra vidusskola un stadions, veikta Indriķa Zeberiņa Kuldīgas pamatskolas pārbūve, atjaunota “Adatu fabrika”, Dzeldā atklāta pirmā grupu dzīvokļu māja cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un citi, piesaistot finansējumu 20 milj. eiro apmērā. Šobrīd aģentūrā strādā 15 cilvēki.

“Kuldīgas attīstības aģentūras” galvenās funkcijas:

  • Teritorijas attīstības plānošanā: koordinēt Kuldīgas novada teritorijas attīstības plānošanas dokumentu izstrādi un ieviešanu, uzraudzīt to īstenošanu, nodrošināt analītisko un kartogrāfisko materiālu sagatavošanu un uzturēšanu.
  • Pašvaldības investīciju projektu ieviešanā: sagatavot priekšlikumus investīciju projektiem, izstrādāt projektu dokumentāciju ES fondu un citu atbalsta instrumentu finansējuma piesaistei, nodrošināt projektu ieviešanu, t.sk., pašvaldības objektu būvniecības procesa vadību visos tā posmos.
  • Uzņēmējdarbības veicināšanā: uzturēt saikni starp Kuldīgas novada uzņēmējiem, Domes deputātiem un pašvaldības amatpersonām, sekmēt investīciju piesaisti un jaunu darba vietu veidošanu Kuldīgas novadā, t.sk. ieviešot publiskās infrastruktūras sakārtošanas projektus.