Aktualitātes

Kuldīgas Rātslaukumā uzstādīta galvenā Ziemassvētku egle

Kuldīgas galvenā egle ir ieradusies Rātslaukumā, lai spoži iemirdzētos sestdien, 2. decembra vakarā.

Šogad galveno Ziemassvētki egli Kuldīgas pilsētai dāvināja Kurmāles pagasta “Mazbirznieku” saimnieks Kristaps Zīverts, bet to līdz Rātslaukumam nogādāja SIA Goldingen Invest un Gala Stage OÜ.

Liels paldies Kuldīgas pilsētas māksliniecei Martai Dupatei par Ziemassvētku noskaņas radīšanu pilsētā!

Atgādinām, ka sestdien, 2.decembrī, Kuldīgā notiks ziemas festivāls “Notici brīnumam!”, kurā kuldīdznieki un pilsētas viesi aicināti izbaudīt svētku atmosfēru, ļauties piedzīvojumiem, mūzikai, jautrām izdarībām un gaismas spēlēm un kopīgi iedegt svētku eglīti.

  • No 12.00 līdz 15.00 pie Kuldīgas kultūras centra (Piltenes ielā 32) lielus un mazus gaidīs īsts jampadracis. Rūķu mājas viesistabā skanēs dziesmas un dzejas, spēlēs Rūķu orķestris, viesos ieradīsies Ziemassvētku vecītis.
  • No 14.20 līdz 15.00 veiksmi kādam atnesīs “Lielais laimes rats”. Pie priedītēm būs uzburta teiksmaina pietura “Meža pasaka”.
  • No 9.00 līdz 16.00 svētku kņada valdīs Liepājas ielas Dāvanu tirdziņā. Pie tirgotājiem varēs iegādāties gardus našķus, skaistas dāvanas un citas noderīgas lietas. Kuldīgas vecajā rātsnamā gaidīs tos, kuri gatavi radoši rosīties.
  • Kuldīgas Sv. Katrīnas baznīcā 16.00 dziedātāja Ilze Rijniece un ģitārists Pauls Arnicāns aicina uz koncertu “Grupa “Atspulgi” Ziemassvētkos”. Ieeja bez maksas.
  • Kad satumsīs, īpaši spoži iemirdzēsies Kuldīgas gaismas rotas. Liepājas ielā būs ieradies svētku cirks: ledenes, rūķi, kariete, zirgs. Tas priecēs trīs reizes: 00, 18.00 un 19.00 pa pusstundai, dodoties no viesnīcas “Jēkaba sēta” līdz Rātslaukumam un atpakaļ.
  • Rātslaukuma lielā egle iedegsies ap 17.15, bet nebēdā, ja nepaspēj, jo egles iemirdzēšanās šovs 2. decembra vakarā atkārtosies 19 reizes ik stundas ceturksnī līdz pat 00.
  • Gaismas spēles būs ne vien eglītes zaros, bet arī Ventas rumbā. No 17.00 līdz 19.00 ūdenskritumu iekrāsos gaismas šovs “Četri gadalaiki. Ziema”.