Aktualitātes

Kuldīgas novadam savs “Latvijas Lepnums” – Ināra Oļena

Mums ir ar ko lepoties! Novadniece Ināra Oļena saņēmusi “Latvijas Lepnuma” balvu nominācijā “Cilvēks cilvēkam” – “Viduskurzemes pamatskolas – attīstības centra” direktore Ināra Oļena vada internātu, kur mācās 300 bērni un 200 darbinieki nenogurstoši rūpējas par bērniem ar attīstības traucējumiem.

Ināras vadītās skolas bērni dodas iegūt darba pieredzi Somijā, kā arī apgūst prasmes, kas citur nav pieejamas. Paralēli darbam skolā viņa darbojas vairāku organizāciju valdēs, lasa vieslekcijas, sadarbojas ar Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu (BKUS), organizē darbinieku apmācību vizītes ārzemēs, kā arī pati nepārtraukti turpina apgūt jaunas zināšanas, lai tās pielietotu darbā vai dalītos ar kolēģiem un citiem jomas profesionāļiem. Apbalvojumu saņēma no Latvijas Autisma apvienības vadītājas, “Latvijas Lepnums 2017” laureātes Līgas Bērziņas.

Atzīmējot “Latvijas Lepnums” 20 gadi, godināšanas ceremonija notika Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienā Rīgas pilī. Vakara gaitā īpaši patriotiskā atmosfērā apbalvojumus saņēma desmit laureāti, kuru stāsti spējuši palīdzēt un iedvesmot daudzus. Apbalvojumus pasniedza gan Latvijā atpazīstamas personības, gan arī balvu saņēmējiem svarīgi cilvēki, ar ko krustojušies dzīves ceļi.

 Ņemot vērā zīmīgo ceremonijas 20 gadu jubileju, laureātus Rīgas pilī uzņēma Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš atklāšanas runā pateicās laureātiem par pašaizliedzīgi paveiktajiem darbiem, kā arī aicināja būt lepniem par savu valsti un līdzcilvēkiem.

Ar laureātu stāstiem caur sirsnīgām sarunām iepazīstināja ceremonijas vadītāji Edijs Bošs un Arnis Krauze. Par saviļņojošu un iespaidīgu muzikālo programmu bija parūpējušies Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, Laima Vaikule, Dons un Mārcis Auziņš, Aija Andrejeva, Andrejs Osokins, “Sudden Lights”, kā arī Zigfrīds Muktupāvels un Jānis Lūsēns.

Katru gadu “Latvijas Lepnums” pulcē īstus Latvijas patriotus, kuru labos darbus novērtējuši viņu līdzcilvēki. Lai arī katrs balvas saņēmēja stāsts ir unikāls un neatkārtojams, tos visus vieno labestība un vēlme padarīt Latviju labāku.