Aktualitātes

Zemkopības ministrija aicina uz Mežsaimniecības konferenci meža īpašniekiem 2023

Konferenci 22. novembrī no pulksten 10.00 varēs vērot tiešsaistē www.laukutikls.lv un www.llkc.lv. Konferenci ar uzrunu atklās LR Zemkopības ministrs Armands Krauze. Meža īpašnieki, apsaimniekotāji, mežsaimnieki, nozares uzņēmēji un nozarē nodarbinātie aicināti reģistrēt dalību konferencē, kā arī uzdot sevi interesējošos jautājumus ŠEIT.

Mežsaimniecības konferences uzmanības centrā egļu astoņzobu mizgrauža izplatība un radītais kaitējums, iespējas un metodes tā apkarošanai. Par situāciju kaimiņvalstīs ar egļu astoņzobu mizgraužu izplatību un ieviestajiem ierobežošanas pasākumiem informēs arī speciālisti no Lietuvas meža institūta un Zviedrijas meža aģentūras.

Programmā iekļauti arī temati par koksnes cenu tendencēm, pieejamo Eiropas Savienības (ES) atbalstu mežsaimniecībai un privāto meža īpašniekiem ieteicamajiem augošu koku pārdošanas veidiem.

Pasākumu rīko Zemkopības ministrija sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) Meža konsultāciju pakalpojumu centru (MKPC).

Pieteikties konferencei kā arī uzdot jautājumus var šeit: https://ej.uz/f6jv

Pasākuma programma: